maandag 9 mei 2011

Verjaardagsrun van Conny!Een geweldige meevaller voor SHIN:
we hebben onze eigen fietsheldin!


Op 4 mei, rond de klok van 21u, kwam onze verjaardagsrunner Conny,met een ongelofelijke 140 km in de benen, over de zeewinderige dijk van Knokke naar de meet gereden.

Geloof het of geloof het niet, Conny heeft Knokke-De Panne heen en weer gefietst in 1 dag! Erger nog, ze deed dit nadat ze maandag van De Panne naar Oostende had gelopen en gestapt, en dinsdag van Oostende naar Knokke… Als “opwarmertje”…

Hoe krijg je iemand zo gek om dit te doen, hoor ik u denken…

Wel, alleen échte vrienden en vriendinnen doen dit voor elkaar. Conny en Katelijne zijn collega’s-verpleegsters in UZ Gasthuisberg, en meer nog zijn ze boezemvriendinnen. Toen Katelijne haar vertelde dat ze nav van haar 50ste verjaardag een feest wilde organiseren dat volledig in het teken zou staan van Spaanse Honden In Nood, bedacht Conny een verrassing voor Katelijne. Ze wist dat Katelijnes grote passie haar Spaans hondje Fiona is en wilde iets heel speciaals doen, aansluitend op deze passie. En zo ontstond het waanzinnige plan om gesponsord door sympathisanten, langs onze kustlijn te stappen en te fietsen voor Shin. In totaal 201 km, ongeveer 30 uren topsport, meer dan 10 000 caloriën verbrand, en maanden voorbereiding samen met man en grootste fan Jos, die het huzarenstuk professioneel begeleidde. Drie dagen lang bleef hij met de wagen in de buurt van Conny, om haar te bevoorraden met drank, energie rijke voeding, en moed, véél moed.

Dag 1 en dag 2 waren zwaar, maar ze ging er voor! Het allerlaatste deel had Conny het gevoel dat ze over de zeedijk kroop… Als leuke verrassing voor Conny stonden Mick en Katelijne met de hondjes Pelu en Fiona, haar op te wachten ter hoogte van Wenduine, om samen een stuk tot Blankenberge weg te werken. Solidariteit helpt altijd.

Maar voor dag 3 moest Conny echt wel alles uit haar fietstas halen wat ze in huis had. Gelukkig ging de rit langs de badsteden richting De Panne met de wind in de rug, maar de terug rit was een hel… Neus in de stevige zeebries, 11h lang praktisch alleen met jezelf, met slechts mini pauzetjes om te rusten, eten en drinken. Manlief Jos binnen gsm bereik, en Katelijne die constant standby was met peptalk. Helemaal straf is Conny’s exploot als je weet dat zij gedurende 35 jaar doodsangsten had voor honden. Precies omdat angsten er zijn om te overwinnen, en omdat zij zich zo goed kan verplaatsen in de angst die vele gerescuede honden hebben gevoeld, wilde zij haar demonen voor eens en voor altijd uit haar leven bannen. En dit is haar met brille gelukt!

Katelijne, Mick, Dennis (verkleed als feliciterende burgemeester Lippens van Knokke), Danielle, Madeleine en Ludo, Jos en Karen verwelkomden haar met cola, appelcakejes en gezellige cadeautjes. De Shin honden Fiona, Bazil, Pelu, Rozeke, Tiguer en Indi tracteerden haar op hondensnoepjes…

Een uitzonderlijke vrouw met een uitzonderlijke moed en wilskracht, twee uitzonderlijke vriendinnen, een uitzonderlijke prestatie, ten voordele van uitzonderlijke rescue honden en mensen, tja, zo uitzonderlijk mooi kan het leven ook zijn!

Heel erg bedankt, lieve sterke Conny en Jos, en jarige Katelijne, voor dit krachtig teken dat je veel kan, als je maar wil, en dat solidariteit grensverleggend kan zijn. Tot in Spanje zindert jouw verhaal nog na Conny… PROFICIAT !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten