maandag 9 mei 2011

Dali (Valerio)

Hallo,
 Even een kleine update over Dali (Valerio).
 Gisteren kwam hij na dagen vol ongeduld en spanning, eindelijk aan in België. De ontvangst in Zaventem door de vrijwilligster was super hartelijk, de gesprekken met de andere toekomstige baasjes heel leuk.
 Dan was het moment daar dat de kooien werden binnengereden, iedereen onmiddellijk enthousiast erheen om een eerste glimp op te vangen van zijn/haar spaanse vriend(in). Dali zat samen met 2 andere kleintjes in een kooi en viel onmiddellijk op door zijn enthousiasme, kwispelen en likjes geven door de tralies. Op slag verliefd was ik (en mijn schoonvader die mee was voor de gelegenheid ook). Prachtig was het om te zien hoe iedereen om beurt zijn hondje in ontvangst mocht nemen, een collectief moment van intense vreugde. We wachtten tot iedereen weg was en begonnen dan ook aan onze reis huiswaarts.

Daar het verkeer in Brussel te druk is op vrijdag, waren we met de trein gegaan. Omdat Dali zijn tuigje te groot was voor hem, moest hij dus mee in de transportbox. Hij scheen het allemaal niet erg te vinden.
 Eenmaal op de trein mocht hij uit zijn box, waarna hij in een diepe slaap viel. Alles verliep vlot en voor we het wisten, kwamen we aan in Kortrijk. Onmiddellijk richting Tom & Co op zoek naar een gepast tuigje.
 Eenmaal daar aangekomen, een grote pipi in de winkel, hij had dan ook onderweg de hele tijd opgehouden. De mensen van de winkel vonden het helemaal niet erg, ze vonden hem prachtig.
 Al gauw kwamen andere klanten rond hem staan en werd hij het middelpunt van de belangstelling. Even reclame gemaakt voor de organisatie en vertrokken met de buit (tuigje + puppieshampoo + speeltjes + hele hoop beentjes etc + Hill's puppievoeding). Eindelijk thuisgekomen, onmiddellijk de tuin verkennen, een pipi en een kaka, een voorbeeldig ventje.
 Constant op zoek naar aandacht, aaitjes, kusjes, overal achterlopen, beentje eten vol overgave, heel actief zonder druk te zijn.
 De poezen tegengekomen, blijkbaar niet zo gek op, dan maar verjaagd over de omheining richting de buren. Al snel stonden mijn broer en zijn vriendin aan de deur, heel nieuwsgierig naar onze kleine uk.
 Ook zij waren onmiddellijk verkocht en wilden hem liefst zelf meenemen :-)

Na een mooie dag en avond, om 00.00u in bed gekropen, Dali in het midden tussen mijn man en ik.
 Het leek alsof hij het al heel zijn leventje gewoon was, viel onmiddellijk in slaap, het lijfje onder het deken en het hoofdje eruit: het was een prachtig zicht. De wekker stond om 3u, naar beneden voor een pipi, maar hij deed niks. Volgende wekker om 6u, terug poging tot een pipi in de tuin, terug niks. Terug naar bed, helemaal onder het deken in men schootje gaan slapen, zalig...

Om 9u opgestaan, terug naar de tuin, onmiddellijk mooie pipi en kaka in het gras. Ik was zo verwonderd dat hij de hele nacht niks had gedaan, ongelooflijk.

Tot dusver nog geen ongelukjes in huis, echt niet te geloven. Vandaag al leuk gespeeld met balletje, veel geknuffeld, dutje gedaan op de schoot, languit in de zetel gelegen, constant achter me aangelopen etc etc...

Straks komt onze Toby terug van bij de schoonouders en gaan ze kennismaken. We hadden Toby gisteren weggedaan omdat we Dali eerst wat wilden laten wennen en op zijn positieven komen na zo'n grote reis.
 Afspraak om 16u in het park, waar we ze kennis gaan laten maken en dan samen terug meenemen naar huis. Spannend!
 Een dikke knuffel van Dali, die hier zeker zijn gouden mandje heeft gevonden en een ongelooflijke dank van ons aan SHIN om ons dit wondertje te bezorgen!

In de bijlage enkele foto's van Dali.

Vele groetjes,

Nathalie
1 opmerking:

  1. marijke devooght9 mei 2011 om 21:34

    dikke proficiat met jullie lieve schat ! Marijke !

    BeantwoordenVerwijderen