woensdag 7 januari 2009

Tips voor alle honden! (en niet voor baasjes)

Schoon zijn is belangrijk: veeg je voeten altijd heel grondig af aan het witte kleed als je uit de modder komt. Ben je er zeker van dat niemand kijkt, schuur dan je rug langs de bank, ideaal als je nat bent.

Zoek na het eten de dichtstbijzijnde broek of rok; dat zijn geweldige servetten.

Door je grootte loop je snel in de weg. Probeer het huiselijk verkeer niet op te houden, ga op de bank of op een bed liggen, dan loop je niemand in de weg.

Bewaak de tuin, ren dan goed door de struiken en bloemen, zodat er voor vogels en aanverwante artikelen geen twijfel over bestaat, dat jij de leiding hebt.

Begroet alle gasten uitbundig, spring op hun tenen, zoen hen uitgebreid, begeleid hen naar het toilet, duw je neus in de koffie om je er van te overtuigen dat deze niet te warm is en duw hem daarna onder de rokken van de dames om het gesprek gaande te houden. Wees een gastheer!

Snoei de planten goed kort. Ga desnoods met je poten op de vensterbank of op de tafel staan; als je je werk maar goed doet.

Kijk het aanrecht nauwkeurig na op overgebleven restjes, ze zijn aan bederf onderhevig en moeten opgeruimd worden. Denk erom: gehakt en kip zijn uit ... , zoek de biefstuk!

Zit je in de auto als het erg druk is op de weg, leg dan je kop op de schouder van de bestuurder, zoen hem in zijn oor, zodat hij weet dat je voor 100% vertrouwen in hem hebt.

Ga 's nachts alle bedden langs om te kijken of alles in orde is, overtuig je ervan dat iedereen wel adem haalt door je natte neus op die van hen te leggen.

Wees selectief bij wat je eet, maar doe het netjes. Zitten er bijv. erwtjes of boontjes in, leg deze dan naast je bord of verstop ze onder het kleed.

Laat iedereen meegenieten als je pens hebt gegeten en uitgebreid ligt te 'spijsverteren'. Ga zo centraal mogelijk liggen, zodat je niemand voortrekt.

Doe alsof je drachtig bent, je krijgt dan tweemaal zoveel eten en een heleboel andere privileges.
Graaf een gat in de tuin waar een UFO in kan, maar laat nooit merken, dat het maar spel is.
Op de 64e dag gedraag je je weer normaal.

Speel geen vraag- en antwoordspelletjes; loop je aan de lijn, trek dan je baas omver, om duidelijk te maken welke kant jullie opgaan.

Laat tijdens de sprong over de haag je apporteerblok vallen, maar zorg er wel voor, dat het een mooie sprong is.

Griet

7 opmerkingen:

 1. Leuk! Volgens mij gaat het over die van mij, maar dan de korte versie!

  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HAHAHAHA!!!

  Super goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan de lijst nog aanvullen door:

  Help het baasje door vast de kattebak schoon te maken en alle poep er uit op te eten.
  Dan hoeft het baasje het niet meer te doen en heeft ze meer tijd om met je te wandelen.

  Als je ziet dat het baasje druk is of nog slaapt, doe je behoefte dan gewoon in je mandje ofzo, dan kan ze lekker in bed blijven. Maar denk eraan; poep geeft zo'n rommel. Help je baasje een beetje en eet het zelf netjes op!

  En, als je je ergert aan alle kouwgom die ieder te pas en te onpas uitspuugd op straat, zorg dan dat je het losschraapt met je tanden en mee naar huis neemt!
  Eigenlijk wil je het natuurlijk in de prullenbak werpen, maar ja, daar kan je niet bij.
  Nau ja, het baasje vindt het wel terug in haar schoenen,de mat,haar sokken enzo en dan gooit zij het wel weg.
  Opgeruimd staat netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hillarisch! Onze Aido heeft trouwens die tips allemaal zeer goed onder de knie hoor! :)

  Groetjes!

  Julie & Aido

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is hélémaal de Leon!!!
  Behalvedan dat "doe-alsof-je drachtig bent". Dat heeft hij eens één keer geprobeerd maar daar trapte niemand in!
  Knuf en snuf van Puli

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja ik kan enkel nog aanvullen dat het een dagboek is van 8 van mijn rakkers... heb gelukkig nog eentje die daar niet bijhoort ;))

  Dat drachtig zijn heb ik ook nog niet direct gemerkt, maar ze denken wel elke dag dat er geen volgende ochtend meer zal komen dus dat ze zeker meer dan genoeg lekkers moeten binnen gehaald hebben...
  Anderszijds heb ik dan wel een 60kg wegende rottweiler die niets liever doet dan een ooronsteking nabootsen zodat hij op die manier extra aandacht kan opeisen en extra lekkers in z'n muilke gestopt wordt...

  lang leven de fratsen van onze hondenkinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi, Aido had toen hij hier pas was een beetje last van een mankepootje, na verloop van tijd ging dit beter maar hij bleef maar doen alsof omdat hij dan meer aandacht kreeg :) jammer genoeg hebben we het toch "ontdekt" omdat hij als we effe niet keken wel op 4pootjes liep... tot we ons weer omdraaiden natuurlijk, dan begon mijnheer weer op 3 pootjes te huppelen :)

  groetjes,

  Julie &, Aido

  BeantwoordenVerwijderen