woensdag 7 januari 2009

Help....

Vandaag kwam ik op de middag naar huis, maar deze keer had ik in de namiddag verlof. Ik liep langs de winkel Tom & co en dacht bij mezelf...ik ga wat lekkers halen en mijn kapoenen eens extra verrassen.

Ik sta in de living en mijn volledige vloer was bestrooid met stukjes die ik niet onmiddellijk thuis kon brengen tot ik mijn lederen stoel zag, of beter wat ervan overbleef. Mijn moed zakte in mijn schoenen...
Ik was zo ontgoocheld!

Het was niet de eerste keer... de trap, de zetel, de salontafel, de kickertafel (van de sint), de Wii remote, de zetel in mijn nachthall, de rotanmanden, de 19e eeuwse buffetpiano, ...

Natuurlijk weet ik niet wie het deed. Ik weet ook niet of 1 ermee begint en de andere dan meedoen. Ik heb ze nooit kunnen betrappen en vind het erg als ik me zo boos moet maken op de 4.

Graag zoek ik een oplossing voor het knabbelprobleem.
Heeft er iemand hiermee ervaring, tips of een trucje?
Kan iemand mij helpen om mijn woefkes hun knabbelgewoonte af te leren?

Hoop snel vele reacties te ontvangen.

Groetjes, Sylvie

6 opmerkingen:

 1. Beste Sylvie, als opvanggezin heb ik ook vaak hondjes in huis die graag knibbelen aan vanalles en nog wat. Al die kwakzalvertrucs zoals antiknabbel enz...helpen echt niet en is pure geldverspilling, heb ik al ondervonden. wat bij ons wel helpt, is veel en lang wandelen of spelen, dan zijn ze moe en hebben ze geen goesting om te slopen. als het niet uit verveling is, is het misschien wel een beetje verlatingsangst...ofwel gaan ze dan blaffen, ofwel doen ze in huis, ofwel bijten ze alles kapot...ik denk dat je misschien eens een bench moet overwegen...dan kunnen ze niets kapot bijten en als je het goed aanleert, voelen ze zich er erg veilig in en kan je hen er ongestoord een paar uurtjes in laten...je zegt dat je normaal op de middag naar huis gaat dus dat is ideaal, niet? een bench is echt een wondermiddel, natuurlijk mogen ze er geen 8 uur per dag in, das een beetje zielig, maar k denk dat dat wel een grote hulp zou zijn.. en als je hen ziet doen, straffen hé...probeer hen eens te betrappen...niet simpel ik weet het... groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al eens met een KONG geprobeerd?
  Is keihard, beweegd leuk, en kan je wat lekkers in verstoppen.
  Die 3 van mij zijn er een tijdje zoet mee en zijn daarna doodmoe.

  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Sylvie!

  Hierthuis zorgen we altijd voor een "overvloed" aan lekkere beentjes!
  Dus gewone beentjes, van die kleine stokjes, bullepeespuntjes, ...
  Noem maar op! Kortom, alles wat lekker is dan tafelpoten, een piano, ...
  Zodat ze eigenlijk liever op hun beentjes gaan knabbelen dan op die andere dingen!

  Verder is een Kong inderdaad ook heel goed! Je hebt er verschillende modellen in, en je kan er lekkers in verstoppen.
  Als je een model neemt met een gat in het midden, kan je zelfs plakjes kaas erin leggen, even smelten in de microgolf oven, wachten tot het afkoelt en hard wordt, en dan geven. Dat vinden ze oooh zo lekker, en is heel moeilijk om eruit te krijgen! Dan zijn ze dus een hele poos bezig :)

  Hopelijk krijg je het probleem onder controle, maar hierthuis werkt het alvast met al dat lekkers :)

  Groetjes,
  Joke & Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sylvie,

  Ik heb een podenco-tje en zij lust ook doodgraag alles wat niet mag. Beentjes, een kong allemaal niet intressant genoeg. Maar kussens waar grote sneeuwvlokken uitkomen zijn toch oh zo veel intressanter. Rieten manden Njam Njam...
  Ik werk met de bench. Koekjes en beentjes zijn leuk maar zouden binnen de minuut voor ruzie zorgen met de 4 andere honden. En een van de honden hond eet ze in een wip allemaal op zodat de rest niets meer heeft.

  Je kan via mail of telefoon ook steeds gratis raad vragen aan onze Martin Gauss gedragstherapeute. Zie hiervoor op onze website bij onze supporters!

  Mvg, Bormans Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sylvie, de meeste "deugnieterijen en slooppraktijken " gebeuren eignelijk in de eerste 15 à 20 min als het baasje weg is.
  Straffen als je terug bent is geen optie, omdat je niet weet wie hetis/zijn en ook omdat ze eigenlijk niet weten waarom ze gestraft worden.
  Het beste is als je thuiskomt, ze negeren en alles opkuisen.
  Enkele tips voor in de toekomst..

  1. Zet al e dingen die ze kunnen slopen, al is het tot het laatste kussen weg of omhoog.
  2. geef ze een interessante bezigheid, vb een gevuld been, een gevuld kalfshoefje of idd een kong, waa je wat lekkers indoet en ze moeten prutsen om het eruit te krijgen.
  Een paar benches is ook een oplossing, maar ze moeten het associeren met prettig niet als straf.
  Je kan ze er ook al laten in slapen als je thuis bent of ze er af en toe in zetten als je poestt , enzo verder.
  Ze kunen er naargelang de grootte best met 2 in, belangrijk is dat ze het niet als straf gaan zien.
  Weet niet hoe groot je hondjes zijn, dus ..
  Moest het blijven duren neem dan eens contact op met een gedragstherapeut, die mensen verrichten soms kleine mirakeltjes.
  Je kan ook eens kijken naar de uitzendingen op tv, kan je eventueel iets van opsteken.
  Maar je moet er wel zelf aan werken, en volhouden.

  Hou ons op de hoogte, we volgen met spanning en willen altijd verder helpen

  suc6


  grtjs


  Connie & Tommeke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Sylvie,

  Je verhaal hoort heel vertrouwd aan. Onze Danto knabbelt ook aan alles als we weg zijn - met de voorkeur voor de trap. Danto heeft ook wat podencobloed (het zijn knabbelaars), maar toch werd het veroorzaakt door verlatingsangst. We waren radeloos. Ook al relativeerde ik met "Danto geeft me meer vriendschap dan de trap", toch moesten we een oplossing zoeken want we vreesden dat we anders na een jaar met een trapladder naar boven moesten :-). Hopen beentjes in alle formaten, kongs....hij vond ze reuze, maar als we weg waren ging de trap eraan. Het is uiteindelijk gelukt via benchtraining.
  Toen we Danto net hadden wilde hij niet in de bench. Hij plaste zelfs tegen zijn bench. Ik denk dat dit vooral werd voorzaakt door de herinneringen aan de transportkooi. In de zomer zijn we op aanraden van SHIN terug met benchtraining begonnen. Danto was naar de hondenschool geweest & we deden oefeningetjes met hem rond & in de bench. Daarna gingen we op vakantie. Ik heb toen de bench in het hotel naast mijn bed geplaatst zodat ik dicht bij Danto was & hem een veilig gevoel gaf. De eerste nacht was even moeilijk, maar al vlug wende hij aan de bench. Toen we thuis kwamen hebben we de bench in een rustig hoekje gezet & ja...overdag ging hij in de bench slapen met het deurtje open. Dan hebben we hem elke keer als we weg gingen naar de bench gelokt, deurtje dicht gedaan en hem een snoepje gegeven. Uiteindelijk spurtte hij al in de bench als hij ons zag vertrekken. Zijn bench is nu zijn vertrouwd plekje. Hij kan er echt in genieten. Met kerst heb ik voor hem een extra comfortabel kussen gekocht met korreltjes zodat hij het echt naar zijn zin heeft :-). Benchtraining duurt een aantal weken. Je moet het echt stapje voor stap doen.

  Ik hoop dat je echt een oplossing kunt vinden. Ik weet hoe radeloos ik soms was. Houd ons op de hoogte hoor!

  Groetjes
  Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen