zondag 2 december 2012

Sultan


Hallo,
 
Hierbij vind je foto’s terug van Sultan vanaf zijn aankomst in Zaventem (half april van dit jaar) tot nu. Ik kan jullie ook vertellen dat we ontzettend blij zijn dat we Sultan in ons midden hebben. Hij heeft zijn vaste plek in ons gezinnetje gekregen. 

Hij heeft een zacht karakter en met kinderen (onze kleinkinderen) is hij superlief. Ook in de omgang met andere mensen is hij heel zachtaardig, maar bij andere honden is het afhankelijk van het ras en de grootte en hoe die andere honden zich gedragen tegenover hem. In september zijn we ook voor de eerste keer naar de SHIN-dag gekomen met Sultan en daar heeft hij zich goed gedragen tussen al die andere honden. 

Spelen doet hij ook graag en hij heeft een ontzettende kracht in zich die hij tijdens het spelen heel goed weet te doseren. Zo zal hij nooit doorbijten als hij je vastneemt aan arm of been, maar als hij zijn stuk hout of koord in zijn bek heeft, laat hij deze ook niet meer los totdat je hem het commando geeft. 

Op andere commando’s zoals “zit” en “liggen” reageert hij ook al heel goed. Ik heb er in het begin wel wat tijd ingestoken omdat hij de Spaanse klanken gewend was en geen Vlaamse, maar het heeft geloond. We hebben intussen ook één van zijn karaktertrekken mogen ontdekken zoals effectief beschreven staat voor een Spaanse Mastin en dat is zijn bescherming van gezin en domein. Voor de rest is hij een familiale hond en elke dag mogen we steeds weer zijn liefde en warmte ontvangen en die krijgt hij van ons dubbel en dik terug. 

Regelmatig vertel ik mijn vrouwtje dat ik nog geen énkel moment spijt heb gehad dat we Sultan hebben geadopteerd en we begrijpen eigenlijk nog niet goed dat hij uit het dodenasiel komt waar men hem wou laten inslapen. Hij is een grote zachte loebas zoals we in Antwerpen zeggen en een grote knuffelbeer.
 
Zo, dat was in het kort een beschrijving van onze Sultan en wij hopen dat hij nog lang in ons midden mag vertoeven.
  
Met vriendelijke groeten,
Bert en Myrjam

chloverh's Sultan album on Photobucket

1 opmerking:

  1. Das leuk om zulke mooie fotokes te zien van Sultan in zijn nieuw gezinnetje...Sultan was ons fosterhondje...zulke mooie lieverd...dikke knuffel Sultan...Diane en Mattie...

    BeantwoordenVerwijderen