vrijdag 10 juni 2011

Je besluit een hond te nemen !!

Je wil een sukkelaar uit het buitenland adopteren. Je bent verliefd geworden op een foto van een hond op het internet. Het is voor iedereen die hier aan begint een sprong in het duister want je weet dat de honden allemaal een rugzakje bijhebben.

Bij de ene hond is dat al wat meer gevuld dan bij de andere.

Als baasje hebben we ook allemaal ons karakter en onze levensvisie.

Breng die 2 dingen samen en dan kan het alle kanten uit. Gelukkig loopt het meestal goed en kunnen zowel hond als baasje zich aanpassen aan elkaar.

Maar het kan soms ook al eens wat moeilijker lopen en dan is het spreekwoord “ geduld is een mooie deugd” van toepassing en ook “ tijd heelt alle wonden”.

De meesten honden hebben niet zo’n goed leven achter de rug en hebben dus echt wel tijd nodig om dat achter zich te laten. En dan het straffe is dat de meeste honden dat ook nog lukt. Meestal niet na een week of zelfs een maand maar voor sommige pas na een jaar.

De mensen die doorzetten ondanks de moeilijke periodes zijn echt te bewonderen.

De makkelijke oplossing is er ook en dan doe je een telefoontje naar de verantwoordelijke van de organisatie en dan vraag je of ze de hond terug nemen.

Besef dan wel dat het voor de hond weer terug naar af is.

Hieronder enkele getuigenissen van mensen die WEL doorgezet hebben nadat ze me toch al gecontacteerd hadden om een andere thuis te zoeken voor hun Spaanse vriend.:
Onderstaand gaat over Kokos een onstuimige bulldog. De baasjes hebben hulp gezocht bij een gedragstherapeut:

Beste,


Hierbij willen wij even laten weten dat wij nog elke dag zeggen dat we zo blij zijn dat Kokos nog bij ons is.


Vooral hebben wij de indruk dat ook Kokos zich blijkbaar beter en beter voelt bij ons.


Hij komt knuffelen en gaat graag mee op stap.


Hij is nog altijd onstuimig maar leert toch om zich soms in te houden.


En wij leren met hem om te gaan en hem te corrigeren op een zachte maar toch vastberaden wijze,(niet altijd simpel met zo een koppig manneke)


Hij had gewoon tijd nodig om zich te binden ,raar maar de dagen voor we hem werkelijk wilde wegbrengen naar de nieuwe opvang werd hij plots aanhankelijk,alsof hij wou zeggen ik wil blijven.


Wij willen U nogmaals bedanken voor al de moeite die U deed voor de herplaatsing.


Wij beseffen nu wel dat het voor een dier soms ook tijd vraagt om zich te hechten ,maar eens het zover is dan is dit eens zo waardevol.


Volgend bericht gaat over Sirina die een zwak heeft voor kippen. De baasjes werken nu met een gedragstherapeut en gaan naar de hondenschool.

Sirina loopt niet meer weg uit de tuin, de kippen blijven een risico maar ze loopt 's morgens altijd aangelijnd om haar eerste plasje te doen voor ze eet.


De kat laat ze met rust, maar ik blijf alert. In november is ze hier een jaar en dan zal het weer allemaal verder evolueren en zal ze meer en meer vertrouwen hebben. Naar honden haalt ze nog uit, daarom ook de hondenschool.  En ik doe het zelf ook graag.

1 opmerking:

  1. Soms is het inderdaad niet gemakkellijk...we hadden geopteerd voor een kalme hond, geen blaffer en eentje die met binnenpoezen omkan (zoals onze eerste hond)....we kregen een superlieve hond maar hij is niet kalm, het is een blaffer en hij jaagt achter onze katten...het is triest en niet gemakkellijk, dag in dag uit proberen we het allen maar het is vele malen een stap vooruit en drie achteruit...je moed zakt in je schoenen en is het doorgaan helemaal niet meer zo evident!
    Sterkte aan allen bij wie het niet zo evident is

    BeantwoordenVerwijderen