dinsdag 22 februari 2011

Vrijwilligersavond België 12-02-2011

12/2/2011, Vrijwilligersavond van en voor
ACE-SHIN, Kleidal te Boom.Lang elkaar niet gezien? Te druk en te weinig tijd om met gelijkgezinden eens te relaxen?

Het kan, en diegenen die er op de Vrijwilligersavond in Boom bij waren, vonden het reuze gezellig.

Tijdens een lange aperitief werden we verwelkomd door Robert en Ria en konden we elkaar terug vinden. Dit jaar werd er gekozen voor een buffet versie van een Breugheltafel en vegetarische schotels. Alles oogde lekker vers en alle aanwezigen genoten met volle teugen van hun gekozen maal en het gezelschap. Zaal Kleidal en zijn vriendelijk personeel leidde alles in goede banen waarvoor onze welgemeende dank!

Het hoogtepunt van de avond moet voor velen zonder twijfel de schitterende boodschap van Robert geweest zijn, waarin hij bekend maakte wat de Belgische vrijwilligers bij elkaar hebben gespaard en verdiend dankzij gezamenlijke inspanningen. Tot onze vreugde kunnen 3 apparaten in Spanje besteld worden om de werking van de ziekenboeg en het operatiekwartier van Shin, onder leiding van dierenarts Antonio, te ondersteunen. Niet minder dan € 7850 kon worden doorgestort als resultaat van ontelbare acties, o.a. de verkoop van de Shin-praline, door enthousiaste Shin vrijwilligers. Antonio en alle collega dierenartsvrijwilligers kunnen vanaf nu de honden nog veiliger opereren dankzij een zuurstofapparaat, een hartmonitor en een beademingstoestel.

Tranen van ontroering bij Fabienne, gelukkige gezichten bij alle vrijwilligers, en Ton, die Ria en Robert als verrassing voor Fabienne hadden uitgenodigd, slikte dankbaar de positieve“schok” door. Dit was werkelijk een knappe prestatie, des te mooier en sterker omdat we dit met zijn allen hebben gedaan! Zo vele lieve vrijwilligers en sympathisanten hebben een heel jaar de meest inventieve en schitterende initiatieven genomen, te veel om op te noemen, en samen hebben we met een warm hart een cadeau kunnen geven aan de werking in Spanje. Daar hebben ze onze constante steun nodig om de moeilijkste episode uit het rescueverhaal vol te kunnen houden… Wat wij met zijn allen doen is ontzettend nuttig maar wat zij doen, ter plaatse, is levensnoodzakelijk, als je als mens een geweten hebt… Fabienne en haar collega’s krijgen het hard te verduren, op elk vlak. Geen geld kan de emotionele wonden helen die zij oplopen door dagelijks getuige te zijn van de gruwel en ellende. Toch heeft wat wij doen ook zin. Allemaal samen vormen we een warm opvangnet, een steunende achterban, een “vrijwillige familie”.

Op de vrijwilligersavond kon de Shin-shop niet ontbreken. Het was er een gezellige drukte en leuke hebbedingen werden heel genereus aangekocht ten voordele van de honden. Solidariteit in ruil voor iets moois of iets lekkers… Mr en mevr Gauthier, die er voor zorgden dat er zo iets bestaat als een Shin-praline, werden dankbaar in de bloemetjes gezet en bedacht met een Shin-shop cadeau. Zij hebben genoten van deze avond en waren verrast zo veel mensen te ontmoeten die allemaal even gemotiveerd samen werken voor dat ene doel dat ons bindt, de Spaanse honden in Nood.

Nancy en Patrick en Marleen en Erik werden ook even gevierd omdat ze op bewonderenswaardige manier samen al meer dan 200 honden in opvang hebben gehad. 200 honden hebben dankzij hun geduld, vriendschap en zorg een waardige thuis kunnen vinden. Een totaal onderschatte taak, hondjes tijdelijk opvangen, want het betekent een hond graag zien, verzorgen en zien evolueren, om dan weer los te laten… Maar dit houdt natuurlijk ook een geluksmoment in: goed beseffen dat deze honden dankzij hun opvanginspanningen de warme thuis vinden die de honden zo verdienen!

Het vaak blijvend contact tussen opvanggezin en adoptant maakt gelukkig veel goed! Proficiat aan alle opvanggezinnen dus, jullie zijn van onschatbare waarde en brengen de rescue gedachte van Shin, in België tot leven! Wat jullie doen maakt van jullie erg “mooie”en genereuze mensen!

Verder was het ook prettig om de hele familie van Fabienne te mogen ontmoeten. Caroline, de nieuwe eindverantwoordelijke voor Shin-België, en zus van Fabienne, ziet het helemaal zitten om alles te coördineren. En dat is heel wat…

Persoonlijke uitgenodigden van Fabienne waren ook meneer Kishore Shah en zijn collega Paresh. Deze heren van Indische afkomst blijken geïnteresseerd om ACE-Shin in de toekomst financiële ademruimte te helpen geven. Meneer Shah kondigde ter plaatse aan dat hij sowieso een donatie van € 1500 wilde overmaken ten voordele van de werking van de Refugio, wat klonk als muziek in onze oren…

Op onze vraag bracht kunstenares Nan Smets 2 geschenken mee naar de vrijwilligersavond. Twee prachtige doeken heeft zij geschilderd voor Ria en Robert enerzijds en Fabienne anderzijds. Nan heeft op een indringende manier de 3 hondjes van Ria en Robert gecapteerd op haar schildersdoek en heeft op deze manier de baasjes enorm ontroerd. Het doek voor Fabienne toonde een levenslustige en genietende knuffel tussen Sissi en haar redster. De hondsdolgekke band tussen die twee spatte van het doek! Onmetelijke dank aan Nan die zorgde voor een spirituele, kunstzinnige, hartverwarmende toets, die vele hartjes gelukkig maakt!

Laat ons samen doorgaan met de strijd tegen de stuitende onrechtvaardigheid, de onnodige pijn en het vreselijke leed van alle honden in nood. Laat ons hun stem zijn, hun onvoorwaardelijke steun, hun voedstermoeders en -vaders, hun nieuwe baasjes in hun tweede leven… Samen kunnen we een verschil maken, en zo’n vrijwilligersavond helpt echt om op te frissen wat we allemaal al weten: geen rescue zonder steun van vele schakels in een mensenketting. Een welgemeende dank dus aan elke betrokken mens, aan allemaal samen en aan iedereen!

Karen, voor Shin.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten