maandag 6 september 2010

Dag van de Hond.


ACE-SHIN was er bij op de Dag van de Hond (5/9/2010), in het Kapermolenpark te Hasselt.


Een zonnige dag, een mooie plaats op het groene terrein, en hééél veel honden met hun baasjes!

Shin stond er met de Shin-Shop en we konden voor de eerste keer de Shin-zakagenda en de Shin-praline aan een breed, nieuw publiek voorstellen.
Voor de praline was het nog een ietsje te warm, de zakagenda daarentegen werd wel degelijk "gesmaakt".
We deelden folders uit, gaven veel uitleg, stelden de organisatie voor aan nieuwe geïnteresseerden...
Twee geluksvogeltjes, Jody en Noenoe, kwamen ons een bezoekje brengen met hun lieve baasjes. Heerlijk moment alweer dat u op de foto's kunt terug vinden.

Er was een hoop te doen op deze Dag van de Hond.
Er werden workshops georganiseerd, o.a. door Hilde Quisquater. Demonstraties van bvb doggiedancing, frisbee training, hulp- en zelfs politiehonden wisselden elkaar af.
De organisatie was geweldig, prima voorbereid, we leerden ook andere standhouders kennen en legden contacten.

Ook Belgische asielen waren vertegenwoordigd en hebben wij ook eens een bezoekje gebracht. Hele lieve mensen die hetzelfde moeilijke werk hier ter plaatse doen.

We hebben zo veel gelukkige honden en hondjes gezien, met respectvolle baasjes.
En dat is toch even slikken...
We weten dat zij het goed hebben, maar ons hart bloedt voor deze die in asielen gedumpt zijn, in het buitenland of hier...
Op zo'n dag wordt het je zo duidelijk dat je wel moet solidariteit vragen aan de beter bedeelden om de echt wel minder bedeelden ook een steuntje in de rug te geven.
Deze honden, waar ze ook geboren zijn, hebben ook het recht om met het nodige respect en vriendschap te kunnen opgroeien, om te kunnen liefdevol samenleven met de mens.
Ook zij hebben recht op onvoorwaardelijke liefde, op verzorging, op voeding... En dat is wat ook Spaanse honden In Nood probeert te bereiken. Een mentaliteitsverandering mee helpen op gang duwen... Het is al lang een strijd, en het zal altijd nodig blijven.
Maar elke stap telt. Elke hond, waar die ook in nood is, is een hond die moet geholpen worden.
SHIN heeft zijn werkgebied in Andalusië omdat de toestand er zo ontzettend schrijnend is. Nog veel schrijnender dan hier... Grote en kleine honden, pups, oudere hondjes die altijd trouw zijn geweest aan hun baasje, verstoten jachthonden die de verminkingen en mishandelingen tot onze verbazing hebben overleefd, komen niet in asielen terecht, maar in verderfelijke oorden die men perrera's noemt. Dodingsstations. En dit woord dekt de lading. Op deze plekken die wel elke Zuid-Spaanse stad heeft, worden hondjes zoals wij ze gisteren op de Dag van de Hond konden bewonderen, op een gruwelijke wijze, gedood.

Daarom heb je op een dag als de Dag van de Hond, moeilijk te verenigen gevoelens. Je bent overgelukkig voor de hondjes die je ziet genieten, samen met hun baasjes.
Maar je gedachten gaan ook uit naar de minder fortuinlijke honden, die in ALLE asielen zitten (als ze het al halen) en maar één ding wensen: ook samen naar de Dag van de Hond gaan met hun trotse en liefdevolle baas!

Dàt motiveert toch om door te gaan, niet?

Warme groetjes van Helena en Karen voor het SHIN-team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten