vrijdag 1 mei 2009

De adoptie van pluche


Hallo,

Tijdens de paasvakantie 2009 waren wij voor het paasweekend naar onze stacaravan in Ave et Auffe getrokken.

Daar hebben wij de gewoonte te gaan eten in een gezellige taverne te Han Sur Lesse.

Gezellig zittend onder het overdekt terras zien wij twee koppels die zich installeren op het open terras met twee schattige honden waarvan ééntje echter gewoon prachtig was, wit met kleine bruine plekken - een echt pluchen beertje.

Overlopend van nieuwsgierigheid over het ras ben ik uiteindelijk de koppels gaan aanspreken en wat bleek, ... het hondje was geen rashond maar een kruising komende van de organisatie ... "Ace-Charity".

De jongedame was zo vriendelijk mij de web site van Ace Charity te geven en zo is, ongeveer drie weken later, pluche in ons leven gekomen.

Zij was het, die zouden we adopteren !!!

Na enige mailtjes en telefoontjes met Ria en een positief huisbezoek van An mochten wij dan uiteindelijk ons plucheke gaan halen op donderdag 30 april in Zaventem op de luchthaven.

Na kennis gemaakt te hebben met de man van Fabienne en met alle andere adoptanten of "foster parents" kwam dan eindelijk Fabienne door de deur met de langverwachte kenneltjes.

Onze eerste kennismaking met Pluche was geweldig, onze handen waren al volledig afgelekt van achter de tralies van de transportkennel.

Wanneer ze eindelijk uit de kennel was bevrijd beseften we echt wel waarom Ace zulk een titanenwerk doet om deze hondjes een beter thuis te geven.

Onze pluche zit vol klitten, men kan xylofoon spelen op haar ribbetjes en we hebben gisteravond de laatste teken door het WC gespoeld.

Jammer genoeg gooide de eerste mei roet in het eten wat betreft dierenartsbezoek maar op zaterdag 02 mei brengt ze een bezoekje aan "nonkel Johan", onze vaste dierenarts sinds 18 jaar en er staat eveneens een opknapbeurt te wachten in de dogwash van Pascale met volledig wellness treatment (scheren, douchen, drogen enz...)

Eens dat allemaal achter de rug kan Pluche dan uiteindelijk genieten van een nieuw en proper leven met haar drie nieuwe zussen, de jack russells Una (13 jaar), Baila (4 jaar) en Gini (1,5 jaar) waar ze zich al heel goed mee verstaat, eten in overvloed, slapen op de slaapkamer op een zacht dik deken, spelen in de tuin, wandelen met haar nieuwe mama en papa en wie weet, indien de sport haar aanspreekt, word ze binnenkort misschien nog een echte dansdiva samen met haar nieuwe mama in de doggie-danssport.

Voor een mooie foto van pluche wachten we nog even tot ze haar "re-styling" achter de rug heeft en dan zal iedereen kunnen zien hoe mooi ons plucheke wel is.

Corinne Campagna en Stefan Donvil.

Voor de personen die ons hebben leren kennen en in kontakt willen blijven, ziehier ons mailadres : corinne.campagna@telenet.be

3 opmerkingen:

 1. Heel veel succes, met je nieuwe leven, Pluchke!
  dikke knuf en snuf van Puli en zijn bende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat jullie gekozen hebben voor een "mixje" en dan nog wel eentje van ACE. Dat is juist het mooie aan ACE: geen rassendiscriminatie! En wat is er mooier dan een bastaard...
  Nog heel veel plezier met jullie Plucheke.
  Theo en Gisje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe een balletje rollen kan....ons ace hondje is ook altijd mee als we naar onze vaste Ardennen stek verkassen. Hij is overal graag gezien, en elke keer komt de uitleg over Ace aan de orde, methet gevolg dat er al verschillende mensen dagelijks de website bezoeken om te kijken naar mogelijke kandidaatjes. Nog veel succes met Plucheke

  grtjs


  Connie & Tommeke

  BeantwoordenVerwijderen