vrijdag 13 maart 2009

Uit Myllie's dagboekHet is nu ruim één jaar dat ik bij mijn nieuwe baasjes woon, tijd dus voor een update. Wat er allemaal gebeurd is in dat eerste jaar, amaai, ik had nooit kunnen dromen dat mijn leven zo een wending zou krijgen, van bijna dood tot superhond! Want ja, ze hebben mij hier echt nodig, hunnen tuin dat trok op niets, ik moet daar echt dagelijks in werken….. graven… nog dieper graven…. Proberen al dat ongedierte te vangen dat hier onder de grond leeft…..de composthoop regelmatig door mekaar halen (naar het schijnt is dat nodig om goede compost te krijgen, en vermits mijn baasjes dat zelf niet doen, ja dan voel ik mij echt verplicht om hen wat te helpen!). Ze hebben ook zo een mesthoop van de paarden, zalig is dat… altijd warm en mals…daar kan ik van genieten! Ik ben zelfs nu al begonnen met de gaten te maken voor in geval ze iets zouden willen planten.
Zeg nu zelf, ben ik geen fantastische hond?
Ik heb er ook een adoptiezusje bij gekregen, Pelu, is me dat een prutsemieke zeg… nu ja, haar vorige baasjes vonden niet beter om haar uit de auto te gooien, ze heeft nu dus een pinnetje in haar pootje en daar moet ze zo af en toe nog eens van manken, ’t zal wel pijn doen, maar ik denk dat ze dat ook graag doet om de aandacht te trekken, want meestal kan ze heel hard lopen en heeft ze geen last van haar pootje! Maar allee, ik doe dan alsof ik medelijden heb en ik laat ze tegen mij liggen, eigenlijk zie ik ze heel graag en we kunnen samen goed ravotten en een potje catchen! Ze heeft dan ook nog last van haar darmkes – ik zei het toch een echt prutsemieke – dus ons ontbijt start nu met yoghurt, whaw, zo iets lekkers had ik nog niet geproefd! Een andere moeilijke taak voor mij is mijn bazinneke helpen met de opvanghondjes. Zij denkt dat ze dat alleen kan, maar moest ik er niet zijn om die opvangmannekes duidelijk te maken dat honden in een roedel horen te leven en dat ik de baas ben… en dat ze hier niet zomaar mogen doen wat ze goesting hebben, ’t zou veel moeilijker zijn voor haar!
Maar ik doe dit allemaal heel graag want mijn baasjes die zijn zooooo gelukkig met mij en ik vind het leven hier ook fantastisch!
Dikke knuf, speciaal aan Fabienne en Isabela.
Myllie (en haar baasjes Mick en freddy)

1 opmerking:

  1. Zalig leventje heb jij, hé.
    En zeggen dat tweevoeters voor die mest en dàt wat wij lekker vinden hunne neus ophalen!
    Wees een beetje voorzichtig want voor je het weet stoppen ze je in bad en kappen ze stinkende shampo over je heen!
    dikke knuf en snuf van Puli

    BeantwoordenVerwijderen