maandag 6 oktober 2008

Een SHIN-flyer voor prins Laurent

Zondag 5 oktober 2008 mochten wij aanwezig zijn in de Antwerpse Zoo voor een viering ter gelegenheid van werelddierendag .
De uitnodiging kwam van schepen voor dierenwelzijn Luc Bungeneers.van het Antwerpse stadsbestuur.
Dat hij een hart voor dieren heeft, daar twijfelt niemand aan. Zijn toespraak was dan ook niet zonder emoties. Spontaan applaus vanuit het publiek voor de verwezenlijkte en toekomstige projecten, zoals de nieuwe hondenloopzones, en hondenspeelzones, het zwerfkattenbeleid met de voederpas, de slaap- en voederhokken, het duivendorp, kinderonderricht om o.a. bijtincidenten te voorkomen…
En nog veel meer om te komen tot één van de diervriendelijkste steden van België.
Michel Vandenbosch -, Gaia-kopstuk en voorzitter van ADA was de perfecte aanvulling. Hij was zeer positief over de geboekte vooruitgang, maar legde meteen de vinger op de wonde: er moet nog een lange weg afgelegd worden.
Om het met zijn woorden te zeggen : het gaat nog veel te traag, zeker voor mensen zoals u en ik, die dagelijks geconfronteerd worden met dierenleed. Dierenleed dat zo vaak voortkomt uit onverschilligheid, onwetendheid, vaak ook domheid en spijtig genoeg ook slechtheid van de mens. Daar betalen helaas zoveel onschuldige dieren een hoge, en vaak ook de hoogste prijs voor…
Als SHIN-vrijwilligers hebben wij getracht het leed van de Spaanse honden onder de aandacht te brengen.
Wie ook aanwezig was als luisteraars was prins Laurent. En ja, het is ons gelukt om hem een woordje uitleg te geven en hem een SHIN-flyer te overhandigen.
Spijtig genoeg was er vanuit het publiek een felle reactie op onze Spaanse honden. Jawel van mensen die zichzelf passionele dierenvrienden noemen. Was het dan echt "WERELD"-dierendag vroegen wij ons af of was het "eigen honden eerst". Gelukkig traden velen ons standpunt bij dat "dierenliefde geen grenzen kent".
Ook Spaanse honden hebben recht op aandacht, hulp en adoptie.

Schepen van dierenwelzijn Luc Bungeneers luistert naar Theo

Michel met Gisje

Theo vertelt de prins over SHIN

Gisje

1 opmerking:

 1. Tof en heel positief. Dat hulp hard nodig is bewijzen de beelden en verhalen ons iedere dag weer.
  Maar soms krijg je wel een koude douche als mensen heel agressief en vol onbegrip reageren op deze problematiek.
  Ook wij hebben dit al meegemaakt.
  Mar gelukkig blijft dit binnen de perken en zijn de reacties toch heel positief.

  grtjs

  Connie & Tommeke

  BeantwoordenVerwijderen