zaterdag 30 augustus 2014

REFUGIO: Tino, de enige van de 15 hondjes losgelaten in La Cala die bij ons terechtgekomen is...


Tino, een rasecht Tineke, was de enige van 15 hondjes die bij ons terechtkwam, dankzij een dametje die ons kende.

Daarvoor had iemand 15 honden losgelaten op de marktplaats van La Cala en was gewoon doorgereden, de beesten aan hun lot overlatend. Ze liepen kris kras door elkaar, uit elkaar, niet wetende wat ze moesten of konden. Waarheen? Natuurlijk werd het dodingstation direct gealarmeerd en die kwamen aanzetten met man en macht. Wij werden niet eens verwittigd! Eén van onze sympathisanten alarmeerde ons, maar toen we aankwamen, waren alle hondjes al verdoofd en gevangen.
 
Toen wij vroegen of we ze konden meenemen zodat ze niet naar een dodingstation moesten, kregen we als antwoord: "Kom ze maar halen!" Als we ze willen gaan halen, vraagt het dodingstation van Fuengirola ons immers 75 euro per hond en dat kunnen wij ons helaas niet permitteren. De politie zei ons dat het niet anders kon, orders van de gemeente! Het is toch om de muren op te lopen: 
1. Dat deze hondjes door iemand zomaar losgelaten worden op een marktplaats.
2. Dat wij als protectora ter plaatse zijn en geen enkel hondje 'mogen' redden, tenzij we er zwaar voor betalen. 

Hoe langer ik hier ben, hoe droeviger mijn hart wordt, wetende dat deze weerloze hondjes, waar Tino het geluksnummertje van getrokken heeft, in onze handen hadden kunnen komen, wij allen samen er ons even achter hadden kunnen zetten en hen kunnen redden van de dood. Nu worden ze normaal binnen de 10 dagen ingeslapen, zonder reden, goed wetende dat wij hen een kans wilden geven, maar als we dat willen doen, moeten we betalen. Kassa kassa of  'de dood'! Eén emotionele chantage, dat is het zeker, maar ook een eis die wij als protectora (Dierenbescherming) zonder enige hulp van de gemeente gewoon niet kunnen inwilligen. Het is triest wat een crisis in een land teweegbrengt; deze levende wezens zijn koopwaar die het moeten bekopen met de dood!

Fabienne
Geen opmerkingen:

Een reactie posten