dinsdag 23 november 2010

Onze arme Perla…..

Perla is sinds enkele weken bij ons in opvang en is een lief en aanhankelijk zachtaardig hondje, ondanks haar harde start in Spanje.

Haar hele leven (2 jaar) vastgebonden met een touw aan een boom, zonder beschutting in de verzengende hitte of de winterregen… Ze kreeg enkel sneetjes brood te eten en ze zat vol teken en vlooien toen het team van Fabiënne haar uit deze vreselijke omstandigheden weghaalden.

Met een zware kennelhoest is ze bij ons aangekomen, maar met een dagelijks pilletje was dit gelukkig snel genezen.

Intussen hebben we ook gemerkt dat ze regelmatig mankt met haar achterpootjes. Dit is te wijten aan het feit dat ze haar spieren nooit echt heeft kunnen gebruiken doordat ze vastgeketend lag. Nu dat ze naar hartelust kan ravotten, rennen en spelen met haar andere 8 vriendjes in ons gezin, ontwikkelen haar spiertjes zich nog verder.

Maar dat is helaas nog niet het laatste…

Een lekker badje en een trimbeurt later (ik volg trimles) merkte ik enkele vreemde blauw-grijze plekken op haar lijfje op… een schimmelinfectie?

Hop naar de dierenarts en een staaltje laten nemen en afwachten….

Vandaag het resultaat gekregen : de plekken zijn het gevolg van oude, genezen (brand?)wonden, op haar rug en in haar nek, dus zonder twijfel met opzet toegebracht….

Welke harteloze dierenbeul kan zo’n onschuldig schepsel zo slecht behandelen? Het is walgelijk en laf wat sommige hulpeloze dieren zoals Perla moeten ondergaan….

En toch blijft ze in mensen geloven, ze is niet bang en komt zachtjes naar je toe voor een knuffel.

Perla is nog op zoek naar lieve mensen waar ze een definitief warm mandje krijgt. Ze kan zo genieten van naast je op de zetel te liggen met haar hoofdje op je benen en is zo snel tevreden met deze kleine huiselijke momenten die ze nooit heeft gekend. Misschien een mandje voor de Kerst….?

Familie Vinck-Brabans, Wommelgem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten