zaterdag 6 november 2010

Ons opvanghondje Suyi

Trillend zat daar het kleine wezentje Suyi tussen de andere hondjes in Refugio. Suyi had bijna geen vachtje, waardoor ze het koud had. ’s Morgens en ’s nachts is het nu fris in Spanje, niet echt koud, maar voor de kleine Suyi was het bibberen.


Clarissa zou al mijn opvanghondje worden, toen zag ik Suyi. Eigenlijk mag ik maar 1 hondje in opvang nemen, maar Suyi zou, als de nachten kouder worden, het niet lang meer gered hebben in Refugio. Ze had geen vachtje en was broodmager. Dit kleine hondje ging samen met Clarissa mee voor opvang. Suyi is net als zoveel hondjes door Fabienne uit het dodingstation gehaald. Zij was voor haar vroegere eigenaren niets meer waard. Fabienne zag in dit kale wezentje een lief klein hondje, dat een kans op een waardig bestaan moest krijgen.

Suyi is nu precies 1 week bij ons, haar vachtje groeit snel aan, haar wondjes zijn dicht en ze is zelfs wat steviger geworden. De eerste dagen kon ze slechts een paar honderd meter lopen, nu gaat ze lekker warm in haar jasje mee naar de zandafgraving en loopt gezellig bij ons. Suyi slaapt veel, ze is er nog niet maar we hebben goede hoop.

Als Suyi wat aangesterkt is, gaan we een baasje voor haar zoeken. Voorlopig moet ze geen stress meer hebben. Natuurlijk mogen mensen, die geïnteresseerd in haar zijn reageren, ze zal echter niet direct kunnen verhuizen.

Suyi noemen we nu Felice, wat “geluk” betekent, dit hondje heeft veel geleden, maar wij gaan zorgen dat ze nu alleen nog maar geluk mag leren kennen.

Groetjes Pia.
(Deze foto’s zijn gemaakt, nadat ze 1 week in opvang is).

4 opmerkingen:

 1. devooght marijke6 november 2010 om 19:50

  prachtig wat jullie doen voor de woefjes !!!! dikke knuffel , Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Pia! Je ziet haar per dag opknappen, ze komt er wel.

  Lieve groetjes Mieneke

  Veel GELUK FELICE!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die Pia,

  Ik zie dat deze lieverd het oude halsbandje van Peace(nu Senna)om haar dunne nekkie heeft.
  Ze doet me ook een beetje aan Senna denken.
  Ik hoop dat het haar net zo goed zal verlopen als die lieverd die ik van jullie geadopteerd heb, ze VERDIENEN het.
  Ga vooral door met met jullie gulle goedheid voor deze lieverds die het zo hard nodig hebben.

  Liefs, Angelique.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Suyi nu Felice ontmoet en ze is zo ontzettend lief, aanhankelijk en innemend en ze verdient het om baasjes te vinden die helemaal voor haar zullen gaan.
  Ongelooflijk hoe ze al is opgeknapt in korte tijd. Bravo Pia!

  Groetjes Maureen

  BeantwoordenVerwijderen