woensdag 24 november 2010

Leerlingen Atheneum

Leerlingen Atheneum halen 450 euro
op voor Spaanse honden in nood

BOOM - Enkele leerlingen van het Boomse Atheneum hebben met een balpennenverkoop geld ingezameld voor Spaanse honden in nood.


Ieder schooljaar steunen leerlingen van het Atheneum van Boom een goed doel. 'Tijdens de voorbije schooljaren werd de opbrengst van die projecten bijvoorbeeld al geschonken aan organisaties als het Kinderkankerfonds, het Greet Rouffaerhuis, het dierenasiel van Kontich, Poverello, een onderwijsproject in Senegal of Akabe Toetertoe', vertelt Annick Schegers, lerares geschiedenis.

Dit schooljaar werd gekozen voor SHIN, Spaanse Honden in Nood. De leerlingen van 5 Humane Wetenschappen zetten hiervoor een balpennenverkoop op. 'Daarmee haalden we een opbrengst van 450euro. Dat bedrag werd overhandigd aan meneer Ferson, algemeen verantwoordelijke van SHIN.'

Wegwerpvoorwerp

'Jaarlijks worden in Zuid-Spanje duizenden honden gedumpt en vervolgens afgemaakt in perreras (asielen waar honden geeuthanaseerd worden, nvrd.). Honden worden niet alleen beschouwd als een wegwerpvoorwerp, maar worden vaak ook gruwelijk mishandeld. De stichting SHIN is een organisatie die zich inzet voor de honden in Andalusië. Het doel van SHIN is het opvangen en verzorgen van honden in Zuid-Spanje en het vinden van een liefdevol huis voor deze dieren', gaat Schegers verder.

'SHIN werkt samen met een aantal asielen in Zuid-Spanje en beheert het opvangcentrum El Refugio in Mijas. Dankzij de inspanningen van vrijwilligers uit België, Nederland, Duitsland en Spanje werden al heel veel honden gered, maar de meesten werden in erbarmelijke omstandigheden gevonden. We geven dan ook graag onze bijdrage aan dit project leveren.'

Bron: Het Nieuwsblad, regio Boom, 24-11-2010

2 opmerkingen:

 1. SUPER dikke proficiat aan jullie allemaal, lieve hondenvrienden!
  Met dit geld kan weer zo veel gedaan worden voor de arme verschoppelingen. Jullie zijn "golden kids", echt waar! En jullie hebben een gouden juf! Héél erg bedankt en doe zo voort!
  Karen voor SHIN.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank voor het compliment. Ik geef je felicitaties door aan de leerlingen uit 5 HW.
  Groetjes
  Annick

  BeantwoordenVerwijderen