woensdag 24 november 2010

Kerstknutseldag


20/11/2010:“Vele handen maken licht werk.”

Dit was de motivatie om met enkele vrijwilligers samen de handen in elkaar te slaan om op één dag zo veel mogelijk cadeauartikeltjes voor het Shin kraam te maken, in te pakken, en verder voor te bereiden…

Vijftien jonge dames (dat vinden wij toch!) kwamen bij elkaar in een “omgebouwd werkatelier” en gooiden zich vol moed in de “kerststrijd”… Er werden zakdoekdozen bewerkt met de serviettechniek, kerststukjes werden gemaakt, gedecoreerd en aantrekkelijk verpakt, de Shin-pralines werden in doosjes gestrikt… Velen brachten zelfgemaakte kunstwerkjes mee.

Zullen liggen blinken op de kerstmarkten: prachtige goudkleurige gips- decoratiehebbedingetjes (zie foto’s), zelf gebreide dames sjaaltjes (het leken wel juweeltjes, zie foto van bvb paars sjaaltje bij Helena), mooi gemaakte fantasiesieraden, schattige gehaakte sleutelhanger-mini-hondjes, zachte kussentjes met sierhondjes op, zeer mooie kwaliteit honden decokussens voor mensen en zachte kussens voor hondenmanden, formidabel sjiek gebreide hondenjasjes (zie foto met Shin fotomodel Pippa), stoffen schatten van hondjes in allerlei vormen en kleuren, en nog véél veel meer… Laura, Sylvies jongste, bracht maar liefst 100 “opgepimpte” en fraai verpakte kerstballen mee, die ze voor 1 ontroerende euro per stuk zal trachten te verkopen op de kerstmarkten.

Velen kenden elkaar amper of niet maar binnen de kortste keren ontstond er een echt gezellige werksfeer, na overleg wie wat kon, of wilde ” leren kunnen.” Eliane had een koperen bel bij, net “gekregen” van een dame met sympathie voor het goede doel! De “nieuwe oude bel “ luidde de werkdag in!

Dat vrouwen perfect kunnen samen werken, op een ontspannen manier, en allemaal begeesterd door het zelfde doel, nl. de noodlijdende Spaanse honden van Shin, hebben we echt wel bewezen ! Geen geroddel, geen schuine opmerkingen, geen jaloezie, géén negativiteit… alle vooroordelen ten spijt, het kan ook anders! En dit maakte ons erg gelukkig!

De noeste arbeid werd dankbaar onderbroken met een welgekomen middagpauze die we konden nuttigen bij de liefste buren, Bob en Agnes. Zij stelden hun joviale tafel ter beschikking en hielpen ons even tot rust komen, want de energie vloog door de kamer. De heerlijke pompoensoep van Agnes en de jamjam quiches van Sylvie brachten ieder weer op krachten!

Hierna namen we het werk weer op. We hebben uren gewerkt maar we hebben ook heel wat afgelachen… Een fantastische ervaring, zo veel good will onder één dak. Het brengt een energie en een ideeënstroom op gang die niemand zich had kunnen voorstellen…

Aan deze energie konden onze Shin honden zich echt niet storen, zoals te zien op enkele foto’s… Een illustratie voor ons aller motivatie, zonder woorden… Af en toe moesten ze zich wel effe laten knuffelen. Ook wij hebben onze gevoelens he?...

Rond 16h30 was het tijd voor een zoete koffiepauze, alweer ten huize van Agnes en Bob. De tarte tatin en citroentaart van Eliane, en de applecrumble en kaastaart van Sylvie maakten het vieruurtje tot een culinaire top ervaring. En dan waren er de hyper lekkere koekjes van Jan die tot het laatste toe weggesnoept werden. Alleen al deze lekkernijen maakten het de moeite waard om er bij te zijn. Stille wenk naar volgend jaar?…

Er is zo veel werk ter degelijke voorbereiding van de 7 kerstmarkten waarmee we dit Shin-jaar zullen afsluiten. Voor elk wat wils, voor alle portemonneetjes wat kan, voor de hondjes en voor de hondenvrienden…

Verdeeld over deze vele handen was het een puur genot om de Shin shop inboedel te zien aangroeien. We hopen dat we voor Kerstmis de Refugio gelukkig kunnen maken met de opbrengst van de deelname aan de vele markten.

We hopen u allen dan ook op de kerstmarkten te mogen ontmoeten, het zou ons een eer en vooral een genoegen zijn om u onze artikeltjes te kunnen laten zien. En wie weet vindt u er wel iets waar u u zelf kan mee verwennen of iemand anders, of uw geliefde viervoeter…

Wij heten u hartelijk WELKOM!

Met meer dan verdiende dank aan Agnes en Bob, Sylvie en Laura (tophondenknuffelmeisje), Helena, Mick, Kaat, Eliane, Nele, Chantal, Jenny, Danielle, Katelijne, Annemie, Ester, Laurent,Jan en Eric.

Onze gedachten gingen op deze dag natuurlijk ook uit naar ALLE Shin medewerkers. Velen werken achter de schermen, met een integriteit en gedrevenheid die de energie vraagt van een “tweede job”. Zij verdienen dan ook onze aller grootste steun en “kerstpetje af”!

Karen, voor het Shin team.

1 opmerking:

  1. Fijn! Mijn ervaring is ook: Samenwerken voor een goed dierendoel is fijn. Iedereen sterk voor de diertjes, niemand die er voordeel voor zichzelf uit wil halen.

    Ziet er prachtig uit, tot ziens op één van de kerstmarkten.

    BeantwoordenVerwijderen