dinsdag 21 september 2010

Open straten dag HAM

 
Hoi iedereen,

Omdat wij geloven in “men zegge het voort” tracht Spaanse Honden In Nood het rescue werk zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen… Zondag 19 september stond de SHIN - “sensibiliseringsstand” - Shop daarom ook op de Open Straten Dag te Ham, bij Kwaadmechelen.

De dag begon een beetje donker en winderig maar met ongekende zwier organiseerden we ons materiaal. Knap gemaakte, nieuwe posters (knipoog naar de ontwerpers) vertelden het verhaal van Angelito, een typisch rescue hondje, dat de hel voor het paradijs heeft ingeruild…Vanuit zijn opvanggezin wordt nog steeds gezocht naar zijn definitieve thuis. Folders lagen klaar om geïnteresseerden meer gegevens te bezorgen. De Shin shop met zijn vele cadeautips en leuke hebbedingen werd klaar gestoomd.

Om 14h verlieten de dreigende wolken “dé Limburg”, zoals Viviane ons had beloofd.

En de Open Straten dag bleek ook veel volk op de been te brengen… Onze stand werd veelvuldig bezocht, er werd uitleg gegeven, vele mensen stelden ook vragen… en dat is goed… Want daar doen we het tenslotte voor. Omdat te weinig mensen weten waar deze organisatie voor staat…

Vele mensen hebben wel eens een reportage gezien op tv “met van die gruwelijke beelden van mishandelde windhonden”…, “ik wil er niks meer van weten” … “want ik ben er niet goed van geweest”… Daar waar je denkt dat je deze persoon niet meer kan bereiken ligt hem nu net de uitdaging. Als je dan op een voorzichtige manier maar toch kordaat, het werk van ACE-SHIN wat kan toelichten, en vooral kan uitleggen dat werkelijk ALLE types honden, in Spanje, uitzonderlijk slecht, tot misdadig aan toe, worden “mis-be-handeld”, dan hoop je dat je bij je medemens iets wakker kunt maken… Dan hoop je langzaam maar zeker meer en meer mensen ervan te overtuigen dat dierenleed geen grenzen kent, en dat we ook niet moeten wachten tot onze asielen leeg zijn. Elke hond die het recht op leven wordt ontzegd, waar dan ook, heeft recht op hulp. Elk levend wezen dat door de mens respectloos wordt behandeld, hoopt iemand te vinden die hem of haar uit die uitzichtloze situatie wil weghalen En dit is precies waar Spaanse Honden In Nood wil voor staan.

Vele hondenliefhebbers bezochten de stand, ook heel veel mensen hadden hun hond zelfs meegebracht. Mensen die nog nooit gehoord hadden van SHIN, mensen die zweren bij een kweker hond, en ook mensen met hondjes uit een asiel. Die bonte mensenmix maakt een ontmoeting altijd boeiend.

Tina, een prachtige en erg lieve Husky kruising kwam op bezoek. Tina staat bij SHIN ter adoptie en woont voorlopig bij Elke en Dave in Zonhoven. Vele bezoekers keken verbaasd dat zo’n “sjieke” hond uit een Spaans dodingstation kon komen… Waarop wij niet vlug genoeg konden zeggen dat ALLE hondjes die in dodingstations terechtkomen, zo’n “sjieke” hondjes zijn!

Onze woorden waren nog niet koud of een kanjer van een “SHIN”hond liep met zijn hele lieve baasjes langs. Benson, een hele knappe, gevoelige, zwarte labradorachtige, lieve jongen. Oooohh, wat is hij toch levende reclame voor SHIN… Zijn baasjes kunnen hun geluk niet op en deze kerel heeft het grote lot gewonnen… Hoe mooi en hoe eenvoudig kan “geluk” toch zijn?

Vele hondjes waren erg blij met onze aandacht en wij waren overgelukkig met de aandacht van hun baasjes voor de nieuwe zakagenda en de Shin-praline! Volwassenen en kinderen vonden hun gading in de Shin shop, en we namen foto’s van enkele van hen… Zo ontmoetten we Gwenny met haar schattige Ella, die dolgraag in een handtas ligt! Yara kwam voorbij met haar prachtige collie Sheddy, en zij heeft nog andere honden thuis. Een echt meisje naar ons hart! En ook Eva en Magic David, pardon,… Eva en David met hun lieve Border collie Magic, waren van de partij. En later op de dag kwam het geweldige gezelschap van het zoete Chihuahua meisje Missy langs. Missy kreeg het voorrecht om één van onze zachte mandjes uit te proberen. De foto’s spreken voor zich…

Ook was Blue Cross vertegenwoordigd door Carlo Petrelli. Blue Cross is een dierenambulance dienst, die ook andere vormen van dienstverlening doet. Bij afwezigheid van een baasje zorgen deze mensen voor thuis opvang voor huisdieren. Men kan ook les volgen in gehoorzaamheidstraining enz… De prachtige Darko, een Franse Herder, toonde wat hij binnen de tijd van slechts 14 dagen had geleerd. Hij werd gevonden in een ren naast het huis van zijn plots overleden baas. Een week later heeft Blue Cross hem bevrijd en nu leidt deze hond, gelukkig, een goed leven. Heerlijk nieuws!

Moe maar tevreden keerden we na het inpakken weer huiswaarts. Met de hoop dat weer enkele mensen méér het werk van Shin hebben leren kennen, en misschien, binnenkort ook een kijkje gaan nemen op de site… En misschien, hééél misschien, ook op een hondje vallen en misschien zelfs de stap naar adoptie zetten…

Met deze hoop in ons hart groeten we jullie allen,

Viviane, Helena, Elke en Karen, voor SHIN.

1 opmerking:

  1. Wat een boeiend verslag!
    zij maar zeker met zulke Shin-ambassadeurs dat er toch weer enkele mensen meer eens stilgestaan hebben bij hetgeen zoveel onschuldige honden moeten ondergaan!

    mick

    BeantwoordenVerwijderen