maandag 19 januari 2009

Puli aan Loeka

Howdy,maat! Tof dat jij aan mij denkt, dat is wederenzijds,hoor. Op het moment voel ik mij heel goed, dien mottige Spaanse draak in mij is terug in slaap gebracht. Helemaal genezen zal ik nooit,maar zolang we hem 'slapend" kunnen houden ben ik oke. Je kent toch het spreekwoord: "slapende draken bijten niet",hihihi! Ik denk dat ik nog heel lang mijn pillekes moet slikken, maar zolang daar een stevige saucisse rondgedraaid wordt hoor je mij niet klagen. En de Leon ook niet. Wanneer hij er is als ik mijn pilleke krijg dan krijgt hij ook een lapke saucisse. Ik vind dat niet eerlijk,hij is tenslotte gezond en ik niet...dien...dien...PROFITEUR! Geloof me, dien gast is echt niet te schatten. Opdringerig, bazig, en hyperactief! Hij is ook niet van de slimste. Hij heeft nu al zo'n paar miljard keren naar zijn voeten gekregen omdat hij ons woestijnrat Dutske de stuipen op het kleine oude lijfke jaagt. Maar dàt is natuurlijk ook een rare. Ik heb haar al honderd keer gezegd:"kruip dan toch in een van je kokosnoten,dan hoor je zijn lawaai niet"
Maar neen, ze staat em dan ook uit te dagen ,hé. Ik moei me ni meer,als ze het zélf maar oplossen. Zijn vrouwke denkt erover om die knul naar 't school te sturen. Dat wordt veel gedaan tegenwoordig. Ik hoef dat niet. Ik snap altijd direkt wat er van mij verwacht wordt. Ik kan zitten, pootje geven, liggen en het "nest liggen" ken ik ook. Ik "wacht" wanneer mijn vrouwke dat zegt en ik kom "hier". Nu ja, dat laatste is geen kunst,ik wijk nooit een stap van mijn vrouwke (behalve wanneer er een hert langs komt stormen,maar hier in Antwerpen zie je dat niet zo dikwijls). Bij de Leon moet er eerst een heleboel àfgeleerd worden voor dat die het kan snappen denk ik, maar dat laat ik aan de 'perfessionaals" over! En jij, jij zit nu met Ankor,hé. Ik moet wél toegeven dat dat wel ne knappe witte is. Maar wat ik nu wel straf vind is dat ze van jou ook zeggen dat je "streken" hebt. Ze moeten nu toch wel snappen dat wij ook onze hondentrots hebben. Maar weet ge,ik heb toch al ondervonden dat tweevoeters hun hart groot genoeg kan zijn om van méér dan één hond te houden. En...zolang wij Nummer Uno blijven is alles toch oke,niet? Hoeveel lotgenoten er bij jullie ook komen en gaan jij blijft toch wel de "special",hé? Ik ben blij te horen dat er bij jou ook beterschap is met die dikke lip van jou. Dat moet al even eng zijn als mijn kale plekken. Maar ik weet zeker dat voor ons alles goed komt Ik ga nu een goeie pint drinken op jouw gezondheid,schol maat!
Dikke knuffen en snuffen van je vriend, Puli
p.s. Dien tweevoeter die het Kwispelbier heeft uitgevonden mogen ze van mij een medaille geven!

2 opmerkingen:

  1. Ale gij serieus, mijn vrouwke wil mij da ook altijd kopen maar ze zegt dan, ene vent die elke zaterdag na de voetbal naar bier riekt, is meer dan genoeg!! Dus bij mij is het bier nog niet aanwezig in de frigo!! Kzalt haar toch nog eens moeten wijsmaken!! En de Leon is da echt zo nen tragen van begrip? Hahahaa ja Pulieke jong ze kunnen nie allemaal zijn gelijk of wij he!! en by the way; opt gemak he over mijn dikke leppe, ik kom net van mijnen specialist en het is geregresseerd of zoiets,dus genezen!! en weete gij wa dienen zei tegen mijn mams?? da ze mij zoveel nie mocht verwennen want da ze een echte seute van mij maakt!!! Gelooft gij uw eigen oren nog?? Ik dus nie he!!! Pfff die doktoors he!!! Zeg kheb nog ne goeien tip, voor uwe Spaanse draak he, probeer ne keer van die roze pillekes (Becozyme vit B 12 is da), ééntje per dag, tussen een saucisske bijvoorbeeld...mijn moeti geeft da ook aan mij, en da zijn vitaminen he dus mijne weerstand blijft daar goe hoog van en ik heb sinds 1 jaar gene opstoot nemeer gehad...Ik krijg al een jaar gene Allopurinol meer... ge kunt die vitaminen hier krijgen ma in Spanje zijn ze VEEL goedkoper (6 euro per doos) als ge wilt zal ik eens tegen mijn vrouwke zeggen dat ze er moet meebrengen voor u!! Let me know gast, dikke zoen van uw Loeka

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip van de vitamienen. Ik zal d'r eens met mijne doktoor over babbelen.
    Enne...van doktoor gesproken....die van u is geene goeie, zenne! tevéél verwennen!....wat is dat nu voor onzin. Hoé kan je nu in 'shemelsnaam ne Spaanse hond tevéél verwennen. Laat uw vrouwke maar lekker doen!
    Tot wederenschrijfs, he
    knuf en snuf van Puli op uw terug dunne lippeke.

    BeantwoordenVerwijderen