donderdag 5 juni 2014

VERHAAL: Sansa (vroeger Chica), een vat vol liefde en vriendschap

Sansa is nu een goede zes maanden bij ons. Wat een lieve hond zeg! Hemels om deze bondgenoot aan onze zijde te hebben. Ze was een beetje groter dan we oorspronkelijk dachten toen ze aankwam op Zaventem, maar wat een lieve meid. Haar imposante verschijning is heerlijk om in huis te hebben.

Ze knuffelt enorm graag, slaapt graag op de sofa, speelt graag en doet graag boswandelingen. Het strand, daar is ze verzot op. Ze kan uren in de verte turen en genieten van de wind en de zon op haar gezicht. Deze hond herleeft wanneer ze mee op stap mag.

Ze gaat graag naar alle vriendjes in de hondenschool en vertoeft graag in het gezelschap van andere honden en katten. Ook met kinderen is ze heel rustig en flink. Ze blinkt in haar vel, haar ogen zitten vol liefde en vriendschap en dat laat ze dagelijks blijken.

Wij zouden haar niet meer kunnen missen, en ik denk wij niet alleen. Hoewel we ze nog maar zes maanden in ons gezelschap hebben, ziet iedereen Sansa graag en is het of ze al jaren deel uitmaakt van ons gezinnetje. Zelfs mensen met angst voor honden hebben mede door Sansa hun angst een beetje kunnen overwinnen. Een echte therapiehond. Ook kleine pups gaat Sansa bijsturen als ze vindt dat ze te wild zijn. Super om ze te zien omgaan met andere honden.

Ik wil dan ook even de aandacht vestigen op dit ras (Sansa is nu wel een kruising Mastin Espagnol). Deze dieren verdienen een gouden mand. Hetgeen ze ervoor in de plaats geven, is onbetaalbaar. Hun karakter is zo zoet als peperkoek en als je er wat energie insteekt, kan je van deze honden heel veel gedaan krijgen. Een superkameraadje om rond jou te hebben. Aan de mensen die twijfelen over de grootte: wij zouden het meteen opnieuw doen. Liever een rustige loebas dan een stuiterende kleinere hond... . Wij hebben geen supergrote leefruimte en geen grote tuin. Maar als je wat tijd kan maken om deze honden hun beweging te geven, dan heb je er gegarandeerd geen moeite mee!

Nogmaals bedankt ACE/SHIN voor het redden van onze Mix Mastin Espagnol.

Veel groeten uit Roeselare en een dikke poot van Sansa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten