vrijdag 23 november 2012

Nena


Een van de vele Mastin Espagnol's die we redden was Nena. Ze had hier in Spanje alleen de ketting leren kennen, de campo, had vele puppy's gebaard en werd dan, uit gewoonte, naar het dodingsstation gebracht. Voor haar baas was ze opgebruikt en een van haar eigen puppy's zal haar vervangen hebben aan diezelfde ketting... . Zo gaat het hier generaties door, de normaalste zaak van de wereld volgens de Spaanse levenswijze, gedachten en mentaliteit.

Maar Nena kwam bij ons terecht. Een bange hond de eerste dagen. Toch ontwikkelde ze zich vlug tot een flodder van de bovenste rang. Ze was graat- en graatmager, zwak, maar het ging allemaal de goede richting uit, met ups and downs. Eerst kwam ze terecht in een familie die haar totaal niet begreep, wat heel erg jammer was, maar uiteindelijk ging ze naar de juiste baasjes en vandaag is ze de meest verwende en beminde hond in huis. Ze weegt 61 kg, is een droom voor groot en klein, aanvaardt elk kind en elke vriend in huis. Een droom van een hond!

Toch wil ik erop wijzen dat mensen, voordat ze een hond adopteren, eerst moeten nadenken want een grote dame als deze neemt veel plaats in en is heel erg aanwezig. Ze hebben net zo veel liefde en aandacht nodig als een klein prutske, en dat vergeten mensen vaak. Nena had een slechte start in het leven, had geen geluk, maar vond nu haar gouden mand en haar nieuwe familie is apetrots op hun Nena. Ze willen haar voor geen goud van de wereld meer kwijt!!!

Fabienne

chloverh's Nena album on Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten