woensdag 7 november 2012

Toshi (vroeger Yosef)

Hallo!

Dit ben ik – Yosef – bij mijn nieuwe baasjes Tom en Sara. Zij stonden mij vol spanning op te wachten en vonden mij het schattigste hondje dat uit Spanje mee was gekomen. Ze gaven me een andere naam – Toshi – en thuis kreeg ik een eigen plekje in de woonkamer en een tuin waarin ik heerlijk kan rondrennen. Ik kreeg ook verschillende speeltjes  en de eerste weken nam ik mijn knuffelbeertje overal mee naartoe.

Ik ben een echte mensen- en dierenvriend: zolang ik met anderen kan spelen of gestreeld en geknuffeld word, is mij alles goed. In het begin luisterde ik niet zo goed, maar sinds ik naar de hondenschool ga, heb ik toch al een beetje bijgeleerd. Oh ja, ik heb ook vriendschap gesloten met twee andere Spaanse hondjes die al langer in de familie zitten! Misschien ook leuk om te weten: de eerste Nederlandse woordjes die ik kende, waren ‘wandelen’ en ‘mee’ (als ik ergens mee naartoe mag). Dan ben ik zo blij dat ik echt een meter in de lucht spring! Ik heb daar echt mijn gouden mandje gevonden, en zij hun gouden hondje!


Groetjes,
Toshichloverh's Toshi album on Photobucket

5 opmerkingen:

 1. Beste, Jullie hondje lijkt net op onze Vinnie (SHIN-Inaky). Onze Vinnie heeft enkel een kort staartje. Hoe oud is julie Toshi ? en hebben jullie hem al lang ?

  Mvg Fam Lambrechts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo :)
  Wij hebben Toshi van met Pasen, dus nu 7 maanden. Hij is nu ongeveer 1,5 jaar (een schatting van onze dierenarts). Die pluimstaart had hij al toen hij bij ons kwam. Hoe oud is jullie Vinnie?
  Groetjes, Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey! Op youtube staat ook een filmpje van Toshi (toen Yosef) - gepost door SHIN. Dit filmpje gaf de doorslag om ons schatje te adopteren :)

  http://www.youtube.com/watch?v=7qny5zazC7M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, Bedankt voor je reactie !! Onze Vinnie is ongeveer 3 jaar, wij hebben heb sinds augustus.. Jullie Toshi is het eerste hondje dat ik zie dat zo hard op Vinnie lijkt, was echt raar om te zien. Het ziet er wel ook een echt lieveke uit :) Onze had normaal ook een pluimstaart volgens de dierenarts, ze denkt dat zijn staart werd afgebonden toen hij nog klein was.. Onze Vinnie staat ook op Youtube als Inaky :)
  Bedankt voor je antwoord!! Vriendelijke groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Jessica,
  Ik had het filmpje van Inaky ook al gezien, en onze hondjes lijken echt op elkaar :) Mijn schoonzus heeft ook twee Spaanse honden via ACE geadopteerd, en één van hen is precies onze Toshi, alleen een beetje kleiner en lichter van kleur. Ik heb altijd zo een hondje gewild, en kijk, nu heb ik er één :) Vinnie is trouwens wel een leuke naam!
  Groetjes, Sara

  BeantwoordenVerwijderen