dinsdag 2 oktober 2012

Huidige toestand


Ons waterprobleem is nog niet opgelost; de pomp doet haar werk en we hebben weer wat water, maar het is nog niet optimaal. Dat zal nog even op zich laten wachten, maar we hebben deze week de regendans in alle allure aangezet! De regen is hier overal welkom om de waterputten weer tot leven te wekken. De trieste aanblik van de grote vuurzee die zoveel natuur, flora en fauna, levens heeft verwoest... . De zwarte horizon zal weer langzaam groen worden, maar dat zal heel veel tijd en geduld vragen. Maar...het is ingezet en daar moeten we van uitgaan, het is niet anders.

Onze hondjes worden weer nat, dat is minder goed. De verkoudheden zijn weer op komst. We zijn alert en verzorgen ze zo goed we kunnen. Toch is het altijd troosteloos als regen en vocht hun intrede doen in de koude kooien... . Als je ze ziet bibberen en kou lijden, gaat dat altijd door je heen. Terwijl ze thuis liggen te snurken in warme dekentjes, met extra warmte van het vuur, hebben onze stakkers in de refugio het erg moeilijk, dat weet je zo. Hun gedachten gaan dan naar het verleden, toen ze ooit een thuis hadden... .

Dat, dat willen we zo graag voor elk van hen. Konden we hen maar duidelijk maken dat we eraan werken, elke dag, elke dag opnieuw... .

Fabienne

chloverh's Toestand 1 oktober album on Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten