zaterdag 24 maart 2012

Nieuwe thuis gezocht voor Baila & Yoko


Yoko en Baila zijn twee zusjes die 4,5jaar geleden samen gevonden werden in Malaga. Het zijn heel lieve, gevoelige honden, zeer aanhankelijk en trouw. Yoko is een knuffelhond, ze heeft niets liever dan geaaid te worden. Ze eet heel graag koekjes. Ze houdt van warmte en zou liefst van al op je schoot kruipen of tegen de verwarming aan gaan liggen. Ze is een echte zonneklopper. Zij is erg slim en trouw. Ze verkiest dan ook een stevige aai boven een koekje. Baila is een echte clown. Een voldoende hoge afsluiting is een must, omdat ze hoog kunnen springen en vindingrijk zijn.
Dat ze vermoedelijk podengo's zijn is af te leiden van hun karakter. Zo aanhankelijk ze binnen zijn, zijn ze onafhankelijk buiten. Ze zijn beide altijd erg enthousiast, heel vinnig en levendig. Ze hebben een gouden karakter maar ook een groot jachtinstinct. Los lopen gaat op open vlaktes wel, maar beter niet in een bosrijke omgeving, omdat konijntjes en eekhoorntjes erg aantrekkelijk zijn. Alles trekt hun aandacht: eendjes, katten, ritselende blaadjes, een overvliegende vogel. Binnen zijn ze heel rustig, maar buiten kunnen ze heel snel crossen. Ze zijn erg ondernemend, als ze iets de moeite vinden kunnen ze zelf hekjes of een deur open maken. Yoko is een echt durver, Baila is iets afwachtender, en zal in haar hoofd eerst de rekening maken of ze het interessant genoeg vindt om een uitdaging aan te gaan. Ze kunnen een paar uur alleen zijn, en zijn zeker geen onnodige blaffers.
Yoko en Baila zijn bijna 5 jaar, Yoko weegt ongeveer 25 kg, Baila 22kg. Hun schofthoogte is ongeveer 57cm, ze zijn misschien best te vergelijken met slanke labradors. Ze zijn heel gezond en altijd goed verzorgd geweest. Ze zijn al heel hun leven samen en hebben veel aan elkaars gezelschap. Met veel spijt in ons hart zoeken we een lieve familie waarin ze samen geplaatst kunnen worden, die de tijd heeft om iedere dag met hen te wandelen zodat ze hun energie kwijt kunnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten