maandag 27 juni 2011

Wandeling te Bever op 29 mei 2011Chris Langendries, Shin adoptante, opvanggezin én “Kitti’s Rescue voor poezen-madame”, organiseerde deze mooie wandeling doorheen het Pajotteland, startend in Bever. Samen met haar familie en vrienden runde ze de bar van het parochiezaaltje als pro’s, het onthaal verzorgde ze zelf en ze bezorgde iedereen een fotoschema als leidraad voor de uitgestippelde wandeling door het groen. Alle wandelaars bleken erg blij met hun gedane kilometers, het weer was ook grandioos van de partij, wat een intens leuke dag!

Hééél veel warme mensen kwamen opdagen, met hééél lieve en schattige honden, wiens leven een enorme wending nam toen ze hier geadopteerd werden. Gelukkige gezichten zagen we, en gelukkige hondenkopjes, en dat doet toch elke keer ons hart sneller kloppen… Jonge hondjes die nu liefdevol kunnen opgroeien, in vertrouwen en respect voor hen. Oudere hondjes die hun nare verleden achter zich hebben kunnen laten en nu met volle teugen genieten van veiligheid, rust en vriendschap.

Een ontmoeting als deze bewijst dat het geluk op een klein plaatsje ligt. Bijna iedereen vertelde identiek het zelfde verhaal… Een bezoekje op de website van Shin heeft hun leven veranderd. Eén hondje liet hen niet meer los, één blik, één kopje, één you tube filmpje, onder de zo vele filmpjes en foto’s van te adopteren honden… en het was gebeurd. Hoewel het hondje er nog niet fysiek was, maakte het al deel uit van het gezin! Foto’s op de frigo, op het bureautje van de kinderen, in een portefeuille… Zo vlug kan een vonk overslaan. Zo vlug hou je van een hond als van een lid van de familie.

De tijd die de adoptieprocedure inneemt nemen de mensen er graag bij. Het loopt zoals het moet lopen, en de huisbezoeker is een eerste vriendelijk contact met de organisatie. Dan krijgt alles een nieuwe wending: de reisdatum van de hond wordt vastgelegd. Alle mensen die van Malaga terug vliegen naar Brussel, kunnen immers honden meebrengen. Fabienne Paques regelt alles op Malaga Airport en brengt elke hond zelf naar de luchthaven, samen met haar collega’s ter plaatse.

Dé dag van aankomst heeft duidelijk vele adoptanten enorm ontroerd. Het eerste echte contact met hun hondje, dat dankzij hun keuze om te adopteren, een nieuw leven krijgt. En deze keer een GOED leven. Van dat nieuwe goede leven kunnen alle honden die we in Bever mochten ontmoeten, duidelijk genieten! En daar doen we het allemaal voor,… en zo lang we kunnen, gaan we door!..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten