zaterdag 2 april 2011

Nog twijfels?

117, welgeteld 117 honden zitten op 25 maar één jaartje, en sommigen nog veel langer op een baasje te wachten.
Op Blog België vindt je een prachtige slide show van alle viervoeters die reeds langer dan twee jaar wachten op een warm mandje en wat valt op ?
Jawel geen enkel mooi rashondje meer, kruisinkskes allerhande, van podenco’s, herders, ras onbekend, enz

Reeds toen in vorig jaar oktober in de refugio was viel er me één van deze stakkers op, Tiguer.
Ogen die boekdelen spraken, zo mooi en gevoelig, ras, wat maakt het uit? Mama, papa en de voorouders zijn stellig dikwijls van partner verwisseld want er zit niets echt herkenbaars in van ras.
Toen heb ik hem voor de eerste keer geobserveerd, is hij lief, braaf, niet te dominant, ... Wat stellen wij mensen toch zware eisen aan onze toekomstige huisvriend.

In februari ging ik terug naar de refugio en toen was het hek van de dam, twee dagen met hem naar de loopweide, veel geknuffeld, wat een zalige hond.
Korte tijd daarop hebben wij Tiguer verwelkomd in onze roedel, omdat hij zo een zalig gestroomde pels heeft (zoals een galgo) hebben we zijn naam behouden

Onbekend is dikwijls onbemind, de meest onopvallende hondjes kunnen net die kwaliteiten hebben die je graag hebt.
Tiguer, geen rashond maar een hond met 1001 kwaliteiten... nog twijfels?

Danielle en Dennis

1 opmerking:

  1. marijke devooght2 april 2011 om 23:08

    lieve Danielle en Dennis ! dank voor jullie dierenliefde , het is prachtig dat Tiguer mag bij jullie wonen ! zelf hebben we vier woefjes waaronder twee van ace ( ook geen raswoefjes ) we houden van die schatten en kunnen ze niet meer missen !Marijke Devooght !
    ps: dit jaar ga ik tweemaal helpen in Mijas !

    BeantwoordenVerwijderen