woensdag 16 maart 2011

Een blind hondje als proefkonijn?

Dit is een heel apart maar intens trieste verhaal, het grenst aan het onwaarschijnlijke, maar in dit land is alles mogelijk.

Willi is een hondje dat blind is. Gedumpt in het dodenstation van Cordoba, totaal gedesoriënteerd, zo bang en eenzaam.

Een leraar van de Universiteit haalde hem eruit.  De vrijwilligers die er vrijwillig de miserie dagelijks trotseren waren opgelucht.  Iedereen was zo blij voor Willi want Willi was gered.

MAAR... niets was minder waar!

De reden dat Willi mee mocht was om studenten te laten oefenen, om hem te opereren aan de ogen, wetende dat er totaal geen oplossing meer was, hij zou nooit meer zien, maar Willi was voor hun een levende oefening, en dus werd dit arme drommeltje geopereerd door studenten. Willi was hun proefkonijn!

Na de oefening, na al die pijn, bracht de leraar het hondje terug naar het dodenstation. Willi wacht zijn lot af,  hij nu wacht zijn 10 dagen af om te worden ingeslapen. 

De arme stakker begrijpt er niets van, heeft pijn maar krijgt geen verzorging.  Willi was een proefkonijn voor niets want zijn oogjes zijn nu nog meer beschadigd.

Ik wil deze kleine 3,5 kg wegende brokje ellende redden, hij is amper 4 jaar en  ik wil hem een kans geven. 

Dit is nogmaals het zoveelste bewijs dat een dodingsstation graag zijn "KOOPWAAR" op alle mogelijke manieren aanbiedt, alles kan in hun ogen, een hondje als oefening, als vechthond, als fokteef, als kettinghond, het is hen allemaal toch gelijk.  Er is totaal geen controle op deze levende prachtige lieverds, zo machteloos staan ze eens in handen van de duivel. 
We geven niet op, we mogen deze strijd niet opgeven en moeten dit dringend veranderen.  We vechten voor de dag die komen zal waarbij de dodingsstations ons zullen moeten volgen wat dierenrechten betreft.

Volhouden, de aanhouder wint!

Onze kleine Willi moet een kans krijgen!

Fabienne


2 opmerkingen:

  1. Werkelijk weer ongelooflijkj wreed! Geen woorden voor....arme Willi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe is het mogelijk, hoe kom je er op..zo vreselijk wreed! Lieve Willi ik hoop dat er snel een lief en warm huisje voor je komt.

    BeantwoordenVerwijderen