vrijdag 10 september 2010

Mijn lieve opvanghond

Mijn lieve opvanghond…..


Vandaag was het weer zo’n dag….. eentje waarvan je liever hebt dat de uren minstens 2 maal zo lang duren…. Al enkele nachten onrustig geslapen, steeds maar denkend aan het moment dat de deur achter je zal dichtvallen en dat je in iemand anders auto stapt… en wegrijdt. Want ja mijn lieve opvanghond, vandaag vertrek je naar je eigen gezin.

Freeway, meer dan 2 maanden mochten wij je op weg zetten naar het geluk. Wat een ervaring met jou, het bange hondje dat eerst echt niet in huis wou blijven. Voor je eigen gemoedsrust lieten we je dan maar ‘buiten’ slapen, want dat was wat je het liefste had …. Een hoop dekentjes in je hondenhok, nog een kussen erbij, en nog een kussen erbij, en nog een deken erbij ….. omdat je het toch maar niet te koud zou hebben …. om mijn eigen hart gerust te stellen….. ’s nachts werd ik wakker en was ik een beetje boos op jou omdat je niet in huis wou blijven …. Het deed wat pijn je daar zo alleen in je hondenhokje te weten. Maar het was wat jij verkoos. Minuutje per minuutje probeerden we je in huis te houden, met lekkers, met knuffels…. En na een tweetal weken had je het door! Je ontdekte de ligkussens, de nestjes en je hebt ze allemaal uitgeprobeerd, een grens was verlegd, het was net of er ergens in je hoofd een deurtje was opengegaan en vanaf toen ben je beginnen genieten van alles wat op je weg kwam!

En wij hebben genoten van je vooruitgang!

Vandaag kwam je nieuwe gezin je halen …. En je hebt ze meteen geadopteerd! Het was een lust voor het oog om te zien hoe jij op enkele minuten tijd je helemaal gaf aan je nieuwe baasjes. Intussen weten we dat je reis van enkele uurtjes heel goed is verlopen en dat je zelfs lekker in slaap bent gevallen op de schoot van je nieuwe baas. Het gaat je goed lieve Freeway, een eigen hartelijk gezin na al die jaren dat je het zonder moest stellen, voor vele mensen die met jou begaan waren is dit een mooie droom die waarheid wordt.

Mick en Freddy
en je roedelgenootjes, Myllie, Pelu, Hyra en Lovely

Geen opmerkingen:

Een reactie posten