vrijdag 13 februari 2009

Keerzijde van de "Crufts"

Aan al de baasjes,

Volgende week dinsdag (17 februari) om 21.30 u zeker naar TV 1 kijken, Koppen XL.
Vorig jaar zag ik deze reportage op BBC over het kapotfokken van rashonden. Het is een aanrader, vooral omdat men de gevolgen laat zien van doorgedreven inteelt bij bepaalde hondenrassen.
Het is redelijk hallucinant om te zien hoever fokkers gaan om toch maar rashonden aan te bieden 'met stamboom' en hoe de keurders hierop inspelen.
Als gevolg van deze reportage besloot de BBC na 42 jaar om de "Crufts" niet langer uit te zenden.

Veel kijk'genot'
Elke

2 opmerkingen:

 1. Inderdaad een aanrader!
  Ik heb die uitzending in Schotland gezien. De gevolgen van dat snobistische broodfokken zijn rampzalig. Goed dat je het onder ogen brengt,Elke.
  Groetjes van Alice, Puli en de NAISkids

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik weet het en ken zeer goed de problematiek. Zijn zeer goed thuis in het wereldje en hebben nooit deelgenomen aan deze "misdrijven", want dat gaat niet samen met onze ingesteldheid en principes. Hier geldt het "respect en eerbied voor al wat leeft". er is zeer veel geld en macht mee gemoeid en dat velen zich laten verleiden en kost wat kost de top willen halen ten koste vn hun dieren en dikwijls ook nog andere zaken hebben wij altijd aan de kaak gesteld en afgekeurd. Trouwens een kampioen brengt nooit kampioenen voort. En elk dier is uniek en verdient respect en zulke zaken zijn ook een vorm vn dierenleed en dierenmishandeling.Dus kijken doen we er niet naar, want eigenlijk is het misselijkmakende tv en de engelsen in spanje hebben al genoeg bewezen dat ze niet bepaald veel met hun honden inzitten.Wij gaan genieten van een fikse wandeling in de hoge venen, dan kan onze Tomme zijn hartje weer eens ophalen...  grtjs


  connie & tommeke

  BeantwoordenVerwijderen