maandag 29 september 2008

Ongelooflijk, vreselijk, maar keiharde realiteit !

De foto´s zijn shockerend, u bent gewaarschuwd.

Dít is 1 van de vele voorbeelden waar de petitie voor was opgesteld en de manifestatie in Madrid was georganiseerd…..
Voor deze Galgo dame bestond geen bescherming, voor deze mooie Galgo bestond alleen een leven van afzien, alles om haar “baas” te dienen om te helpen bij de jacht…de “jacht”….jacht waarop en waarom…
In dit geval wordt er nu jacht gemaakt op de baas, want wat hij heeft klaargespeeld is niet te bevatten, doch dit is zeker niet de eerste en enige keer dat honden op deze wijze worden gevonden, maar dan zijn ze meestal al overleden en worden de resten gevonden in een kuil, of je ziet ze opgehangen aan een boom in een bos, etc.
Een rescue organisatie in Albacete kreeg een melding door via alarmnummer 112 dat er een Galgo bij een benzinepomp rondzwierf in vreselijke toestand, vrijwilligers van de organisatie gingen er op af maar bij aankomst was ze spoorloos. Even later werd ze gesignaleerd een stuk verder langs de snelweg en daar aangekomen konden ze haar insluiten en meenemen naar de opvang.
De dierenartsen hebben direct moeten besluiten om euthanasie toe te passen gezien de vele verbrandingen, en de gruwelijke verminkingen vooral aan haar gezicht, met name de ogen, oren, snuit, lippen en tong. Verder had ze talloze verwondingen aan haar lichaam, loslatende huid, bovenal waren haar voeten flink verminkt tot op het bot waarschijnlijk doordat ze haar aan een touw hebben meegesleept.
Het arme dier liet zich toch nog benaderen met vertrouwen en zonder enige poging om aan te vallen, ondanks al haar vernederingen die ze heeft meegemaakt, de mishandelingen, alles wat ze heeft ontbeert waardoor een wezen het vertrouwen in de mens nimmer nog zou kunnen terugkrijgen.
Ze wilde zo graag haar enorme dorst lessen…ze vertrouwde de vrijwilligers om haar te helpen, in dit geval om haar uit haar lijden te verlossen….Nadat ze had gedronken werd ze ingeslapen.
De vrijwilligers zijn volkomen in shock geweest en hebben zich geschaamd, geschaamd voor de “mens” die dit gedaan heeft.
Want wie is in staat, om een levend wezen wat “niet goed genoeg meer is voor de jacht”, of die “te oud is om voor nog meer pups te kunnen zorgen” of welke andere onnozele reden dan ook, om een onschuldig en nobel wezen te martelen en te verbranden?
Dat kan alleen maar een volkomen gewetenloos persoon zijn, een persoon zonder gevoel, een persoon zonder hersenen, althans, geen ontwikkelde hersenen…
Want, zoals Mahatma Ghandi zei :
De beschaving (dus ontwikkeling) van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan.

Vrij vertaald uit een Persbericht en persoonlijk aangevuld.
September 28, 2008
Gina van der Ende6 opmerkingen:

 1. Dit is werkelijk te triest voor woorden. Hier heb ik alleen maar heel veel tranen voor gelaten. Dat arme weerloze dier zo'n pijn aandoen. Ik hoop dat de dader achterhaald wordt en diegene moet hier zeker voor bloeden, letterlijk en figuurlijk wat mij betreft!
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ONGELOOFELIJK WOEDEND RAZEND wordt ik hier van!!! Hoe is het mogelijk dat zoiets nog steeds kan blijven gebeuren en maar kan blijven duren in een beschaafde wereld anno 2008??? Europa noemen ze dat dan? Barbaren zijn het! Wrede, ongevoelige sadistische "mensen". Ze zouden beter deze onmensen op dezelfde manier straffen zoals zij dit arm weerloos trouw dier hebben behandeld = ONMENSELIJK. Ik ben alleszins vrijwilliger om de straf uit te voeren, want net zoals zij heb ik er absoluut geen probleem mee om zo een onmens achter mijn auto te binden en mijn frustratie eens op los te laten.

  Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volledig mee eens Elke, ik zal meehelpen en de andere kant oprijden. Dan zijn we zeker dat die onmens geen dier meer zal mishandelen!!!

  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb hier geen woorden voor, hoe dikwijls heb ik dat leed al gezien, erover gelezen, ... maar het maakt mij telkens zo droevig, zo bitter dat er mensen zijn die dit kunnen realiseren, ze moesten eens beseffen hoeveel liefde zo een dier kan geven, meestal krijg je meer liefde/vriendschap van een dier dan van een mens.
  Hopelijk gaan ze van hogerhand eens ingrijpen om al deze mistoestanden met dieren op te lossen en de schuldigen te straffen
  Hoop doet leven zeggen ze maar we hopen al zolang dat de dieren een beter leven krijgen, hoe lang nog.
  leonce

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zijn gewoon geen woorden voor.
  Gewoon afschuwelijk hoe weerloze dieren door beulen worden mishandeld en dat is niet allen zo in dit geval maar gebeurt op grote schaal met alle dieren.
  Gewoon op dezelfde manier behandelen als ze de dader of daders vinden daar wil ik mijn energie zelfs insteken.
  Onmenselijk,barbaars echt gruwelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze toestand is meteen het antwoord op de vraag die velen mij stellen: "waarom een hond uit Spanje?Hier zijn er toch ook". NEEN! deze mensonterende toestanden kunnen alleen maar voorkomen in een land waar dierenbescherming onbestaande is.
  Wanneer gaan de wethouders hun verantwoordelijkheid opnemen?
  Alice en Puli

  BeantwoordenVerwijderen