zaterdag 14 juni 2008

Zirko..............


Even een update over Zirko (Bill):Zirko is nu ruim een jaar en half bij ons, en hij is in 1 woord GEWELDIG!! (mijn kind, schoon kind zeker?).

Toen hij aankwam op Zaventem was ik heel verbaasd! Zijn oren stonden omhoog?! Dat had ik niet gezien, op de foto's hield hij zijn oren altijd plat naar achter, maar die flappers zijn dus extreem buiten proportie!! Normaal draagt hij ze inderdaad over zijn hoofd geplooid, zeker als hij blij is, wat dus wel verklaard dat hij ook zo op de foto stond, want foto betekende: VOLK!!Eenmaal thuisgekomen hebben we toen een wandelingetje gemaakt en hem de volgende dag voorgesteld aan Zenga, zijn vriendinnetje. Dit ging heel erg goed.
Nu zijn ze onafscheidelijk.Naar mijn gevoel is het een kruising husky-podenco.
En juist ja, van de twee rassen heeft hij de bananen in zijn oren meegekregen. Het jachtinstinct van de podenco er dan nog eens bovenop... Zirko mag dus meestal niet los..
Al moet ik zeggen dat er verbetering in zit. Hij luistert al wel nu (je niet laten inpalmen is de boodschap!) tenzij hij echt een konijn of kat ziet voorbijkomen.. dan wil ie toch even kijken of hij dat lekkere happie niet kan vangen -hoewel hij voor onze huiskat Bliss toch heel eerbiedwaardig telkens een stap opzij zet.. Het is voor de rest een ongelooflijk lieve knuffelaar, die al snel de hele familie had ingepalmd.. (het duurde geen twee dagen of ons moeder - De hond mag niet in de zetel- had een doek over de zetel gelegd. En dan nog wel de zetel waar je lekker languit met je benen kan liggen... tsja, wat wil je als die ogen zo zielig naar je kijken? Juist ja.hij zal altijd wel een stukje geschiedenis blijven meedragen -vreemde mannen zijn soms toch errug eng hoor of AAAAAiks, een vrachtwagen - maar dat nemen we er heel graag bij.
Het is echt een hond uit de 1000 en we zien onze snul ongelooflijk graag...Ik denk dat ik ook uit naam van Zirko kan spreken wanneer ik zeg: Dankjewel, voor deze draai aan ons leven.
Bijgevoegd nog enkele foto'sgroetjes


Jane en Zirko

2 opmerkingen:

 1. hallo,

  Ging jij geen cursus volgen voor "jachthonden" ?
  Daar zulen ze met die bananen wel raad weten.
  Denk wel dat je een kordate madam bent, die weet daar wel raad mee.
  veel succes nog met je kameraadje.

  grtjs

  Connie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janetje, wat kan jij toch leuk vertellen...typisch janisch...Zirko is een hele mooie floeper...(en ja Jane, hij heeft mooie tandjes)......het wordt tijd voor een tweede SHIN-hondje, niet??

  Kus van mij en slebber van Loeka

  BeantwoordenVerwijderen