zaterdag 14 juni 2008

Puli... in Love??


De foto's van de wandeling zijn prachtig. Wij beklagen ons dat we er niet bij konden zijn. Volgende keer zullen we kost wat kost van de partij zijn.
Nog even een update over Puli.
Van zijn Leismania zijn geen sporen meer te bemerken. Alle kleine kale vlekjes zijn verdwenen en zijn schapenpels glimt en krult dat het een lust is.
De lekijke kale, harde, schilferige elleboogplekken zijn weg. Zijn huid is nu zacht en er is terug haar op gegroeid. (ook krulletjes, natuurlijk).De Allopurinol heeft zijn werk goed gedaan. Hij moet nog een maand de pilletjes slikken en dan mogen we stoppen.
Belangrijk is nu dat wij op geregelde tijdstippen bloed moeten laten onderzoeken. Zodra de lelijke bacterie zijn kop terug opsteekt treden we meteen� in actie, het is kwestie van de monsters geen kans te geven.
Maar nu hebben we nog een ander probleem. Mijnheer Puli is tot over zijn oren verliefd op een stevige ,dikke Berner Sennen. Wanneer zij binnen komt rennen, is het huis te klein. (De liefde is wederzijds moet je weten). Op de "Wolvenberg" verdwijnen ze alletwee spoorslags in de bosjes en gaan daar zo tekeer dat Puli een paar dagen daarna "kreupel" loopt.
Omdat we er niet gerust in waren heeft de dierenarts foto's genomen van zijn botten en een grondig onderzoek op zijn spieren uitgevoerd. Conclusie, niks mis met Puli,botstructuur is prima en spieren zijn sterk,alleen..........wat zijn "stamboom" ook is, de retriever in hem is duidelijk. Retrievers hebben nu eenmaal niet de fysiek om "bergen" te beklimmen en zijn Lupa is een "grote, brede madame". Behandeling: zij mogen niet langer dan ��n minuut "uit den bol" gaan. Dat beloofd, want Lupa komt binnenkort voor een weekje logeren. Alle "hens aan dek" luidt dan de boodschap.
In Juli vertekken we alweer op Tipikamp voor zeven dagen. Dat is feest voor ons allemaal. Op het kamp tussen zijn NAIS kids voelt Puli zich goed.
Maar het is wel opletten geblazen. Puli is een "kiekendief". Hij maakt ze niet dood,maar brengt ze naar mij, zij blijven wel in leven maar toch ook weer niet helemaal "compleet".
Het probleem is dat die kippen iedere ochtend ons veld oversteken naar de paardenstallen en nog wel vlak voor de neus van Puli.Stomme kiekens!
In augustus gaat hij� voor 3 weken mee naar Schotland.
Dat is wel even spannend want Puli vindt "rijdende machines" niet zo leuk. Een reispilletje zal dan wel nodig zijn.
Nog een dikke proficiat voor alle vrijwilligers van Ace en een even dikke "dankjewel"voor onze superhond !
Knuf en snuf van Alice, Puli en de NAIS kids

2 opmerkingen:

 1. Liefde kan zo mooi zijn........


  grtjs


  Connie en Tommeke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt zo blij dat Puli naar jullie is gekomen. Leuk dat hij het zo goed doet bij jullie! Hij had die gouden mand echt verdient!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen