dinsdag 15 januari 2008

Realiteit in Spanje, niet voor gevoelige kijkers


Kinderen vonden deze schuur, ergens in de campo bij Alhaurin el Grande, Spanje.
Ze hoorden geluiden, in de schuur bevonden zich 3 honden, waarvan 1 reeds dood....die lag in een hoek. De anderen brood- en broodmager, geen eten, geen water...en ze leefden in hun eigen ontlasting.


De honden konden niet worden bevrijd, alles zat dicht en op de stalen deur zat een hangslot. De ouders van de kinderen hebben foto´s gemaakt, en in de opvolgende dagen voorzagen ze de honden van eten en drinken door het onder de stalen deur te schuiven. Tot ze de eigenaar zagen die het lijk kwam ruimen, ze hebben hem aangesproken en dreigden de politie in te schakelen, ze hadden immers bewijs van de dode hond, en de slechte conditie waarin de andere honden zich bevonden. De man wilde de honden aan hun wel overdragen, bang voor een hoge boete. Tijdens het openen van de deur is er 1 hond ontsnapt, die is nog niet teruggevonden, de andere is nu veilig in de Refugio en heet Linda, ze staat op de website.
De eigenaar bood zelfs aan een ander hondje weg te geven die hij in huis hield. Zij staat nu op de website als Estrella.







Dit is de keiharde realiteit. Dit is wat hier nog gebeurd anno 2008. Er is een wet sinds 2003, die ook op de website te vinden is (in het Spaans), onder Nuttige Informatie. De wet wordt echter niet of nauwelijks nageleefd. Ook is er nog steeds algehele onwetendheid over het feit dat mensen aangifte kunnen doen, bij het bemerken van mishandeling/verwaarlozen van dieren.
December, januari, maanden van algehele dumping van honden. Ze lopen letterlijk overal op straat, van rashond tot pups.
Langzaam aan komt er verbetering, maar er is nog een hele, hele lange weg te gaan. Tot die tijd kunnen we slechts hulp bieden aan de dieren die gevonden worden, en aangeboden worden.
Gina

1 opmerking:

  1. Beelden waar een mens stil van wordt...aangrijpend, onbegrijpelijk...WAAROM toch op die manier ?


    Patrick.

    BeantwoordenVerwijderen