dinsdag 14 oktober 2014

Mooie, lieve Belienda

De grote geluksvogel in dit adoptieverhaal ben ik; de adoptant. Belienda is super!
Met zo'n mooi dier mogen leven, dat maakt ons blij. Springen, rennen, rollen en verstoppertje spelen: Stefan en ik doen allebei enthousiast mee!

Wanneer we eten, krijgen we theater. Ofwel zet Belienda het gezicht op van de meest hongerige hond in de wereld, ofwel verovert zij op meesterlijke wijze het bakje van de poezen. Hoe dan ook, actrice Belienda steelt de show.

Marva is even gefascineerd door Belienda als wij en Belienda vindt die aandacht geweldig.
Neusjes geven doen ze al sinds het begin, maar de laatste tijd wil Marva met Belienda spelen. Zij loopt dan heel snel naar Belienda, die zich dan achter de struiken gaat verstoppen. Als Marva dan hoog in de boom zit, komt dat rode snoetje weer tevoorschijn, poepje omhoog, duidelijk plezier hebbend in de aandacht van baas Marva. Ja, Marva is duidelijk de baas. Soms buigt Belienda heel onderdanig voor Marva.

Ik noem Belienda hertendiefje. We zien met haar namelijk regelmatig een hertje in het bos. En als zij bedelt, kijken we in de ogen van een hertje. Ook is zij een echt diefje; niet alleen van eten, maar ook van het speelgoed van de poezen. Dat moeten we nooit zoeken, het ligt wel in de mand van Belienda. Maar zij is vooral een hertendiefje omdat zij ons hert (dialect voor hart) gestolen heeft.

Belienda verdient dus zeker een plekje in de rubriek GeluksvogelsSamen met SHIN heeft Belienda van ons gelukvogels gemaakt. Ik zeg dus merci merci merci!

Heel veel groetjes van Stefan en mij!
Natte likjes en vier pootjes van prinsesje Belienda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten