woensdag 27 augustus 2014

GEZOCHT: de baasjes van Cisuca

Cisuca werd gestolen toen ze een jaar oud was. De baasjes hebben toen hemel en aarde bewogen om hun hondje terug te vinden en gaven het op aan alle datacenters, want Cisuca had een chip. Tevergeefs, hun hondje bleef zoek... . Een mooi chihuahuavrouwtje, niet gesteriliseerd.

Nu, acht jaar later, werd het hondje afgegeven door iemand die haar gevonden had op straat. Toen de chip gelezen werd, zagen ze het hele verhaal van de diefstal, maar het telefoonnummer van de baasjes klopt niet meer en hun adres ook niet. De buren van het adres dat in de database staat, vertelden dat ze in die tijd zoveel verdriet hadden gehad om hun gestolen hondje nadat het uit hun tuin werd weggeplukt... . We zoeken de baasjes nu met man en macht en hopen toch dat we hen nog kunnen verenigen.

Cisuca is gebruikt geweest voor de fok. Ze ziet er heel slecht en onverzorgd uit, met rare, bijna brandtekens op haar rug, vreselijk om zien. Ze is duidelijk in slechte handen terechtgekomen. Ze hebben haar gebruikt om te fokken en nu ze waarschijnlijk niet meer baart, wat ze moet doen om hun zakken te vullen, werd ze op straat gezet. Dat is, hoe erg het ook klinkt, haar geluk. Haar leven moet een hel zijn geweest, wat moet dat hondje hebben meegemaakt? Een ware hel... . Hoeveel pups bracht ze ter wereld? En hoe? Terwijl haar baasjes haar zochten, zat ze in een fokkooi en moest ze produceren. Ze zweeg ten alle tijden in alle talen, onderging en dacht vaak terug aan haar lieve baasjes, zeker weten.

Hoe vaak zeg ik aan mensen dat ze hun hondje moeten castreren of steriliseren? Ze zijn nergens veilig als het om zieke geesten gaat. Ze stelen ze in je tuin of om de hoek als je even onoplettend bent. En wees eerlijk, dat zijn we allemaal weleens. Je bent gewoon een wandeling aan het maken, de hond gaat zijn gangetje, vrij als een vogel in de lucht, want baasje is bij me en zij zijn vlak bij baasje. Maar op een onoplettend moment grijpen ze je hondje en weg is ie, op weg naar de hel... . Als ze zien dat het hondje niet produceert, dus gecastreerd of gesteriliseerd is, dan heeft hij veel meer kans om 'weggegooid' te worden en terug thuis te kunnen komen. Ze willen immers alleen fokteefjes of fokreutjes, en -rassen, want hier ruiken ze geld, geld, geld.

Wij zijn nu op zoek naar de baasjes van Cisusca, we hopen hen te vinden. Hebben ze in gedachten dat hun hondje er nog is? Of hebben ze het al jaren opgegeven? We weten het niet... . Niettegenstaande de tragische levensloop is kleine Cisuca supersympathiek en enorm dankbaar. Ze is weg uit de hel, maar heeft enorm afgezien. Momenteel is zij niet ter adoptie, wij willen eerst zien of we de baasjes terugvinden. We hopen het zo... .

Fabienne


1 opmerking:

  1. Kunnen de baasjes niet opgespoord worden via de gemeente? Zij moeten toch weten naar waar ze verhuisd zijn?
    Of via de telefoonmaatschappij?
    Zo erg wat dat dutske moest doorstaan... :-(

    BeantwoordenVerwijderen