maandag 7 juli 2014

IN DE KIJKER: Salchichon, worsthondje. En wat voor één...

Salchichon leerden wij kennen in de refugio. Vooraan in een groepje honden liep hij rond. Hij kreeg van iedereen een knuffel, een aaitje, een begroeting en hij vond dat tof. De vriend van iedereen; 'Salchichon', 'Saucisse', 'Worsthondje'... .

Ieder van ons wist dat dit Teckeltje een incontinentieprobleem had, hij 'lekt'. Maar er waren mensen die dit probleem wilden doorstaan, met het huidige incontentiemateriaal was dit wel te dragen voor ieder. Salchi werd gereserveerd, er gebeurde een huisbezoek en hij maakte zijn grote reis. Hij werd dus geadopteerd.

Deze stoere Teckel - althans zo leek het toch - bleek erg gevoelig te zijn voor de vliegreis, voor de verhuis, en toen hij bij zijn nieuwe baasjes kwam, bleek hij ook incontinent te zijn voor stoelgang. Salchi verloor stoelgang en urine, overal, en zijn baasjes konden dit niet aan. Wij kregen een telefonische melding van het probleem en hebben meteen gereageerd. Diezelfde avond nog hebben wij dit mooie Teckeltje opgehaald. Tja, het is geen sinecure. Zijn stoelgang was nogal slapjes en dus hebben wij meteen medicatie opgestart om de darmflora te herstellen. 

Toen hij in onze grote roedel aankwam, was hij even onthutsd en verward. Weer een verandering. Plasje hier, poepje daar en poetsen maar... . Gisterenochtend ben ik met hem naar buiten gegaan, even de nodige tijd genomen. Snuifje hier, reukje daar en ik zag dat hij iets wou doen; zijn staartje ging omhoog en er viel een drolletje uit, maar hij voelde dit niet. Iets verder weer een klein worstje, maar het was duidelijk: Salchi voelt dit niet. Binnenshuis is het vaak schoonmaken geblazen, maar toch, op wandeling heft hij zijn pootje op als een echt reutje en plast hij, weliswaar maar eenmaal gelukt, maar toch.

Na de wandeling kruipt hij lekker op zijn kussen en slaapt. Salchi is een rustig hondje. Hij is ook lief en sociaal, dus dat is helemaal geen probleem. Het is echt een tof karaktertje. Na het eten zijn we terug even naar buitengegaan en wat blijkt? Salchi is erg trouw en intelligent, want ook al gaat hij graag wandelen, hij trekt aan de lange lijn om terug naar huis te gaan. Zalig toch? Hij gaat graag weg, maar komt ook graag thuis.

Wij gaan nu een echo laten nemen en nog eens laten checken of we nog iets kunnen ondernemen om dit top-Teckeltje te helpen. Wie weet? Fabienne vermoedt dat zijn ruggewervel ooit beschadigd is geweest door schoppen en slagen... . Salchichon, onze brave vriend, kan het ons helaas zelf niet vertellen... .

We geven hem niet op, we gaan dit goed laten onderzoeken en hopen dat dit kereltje toch nog ergens heel gelukkig mag wezen met zijn beperking.

We wachten de echo af en we houden jullie op de hoogte, want wie weet bestaan er geen middelen om hem verder te helpen?

De toestand in Spanje is schrijnend momenteel, we gaan en willen onze mensen ginder geen geld vragen, maar Salchichon is nu in België en was geadopteerd. Alle hulp is dus welkom om dit ventje een grondig en volwaardig onderzoek te gunnen en wie weet, dat er een medische oplossing is. Laat het ons hopen?

Wij hebben dit kereltje nu in huis en blijven positief geloven in een goede toekomst voor hem. Jij ook?

Groetjes en bedankt,
Nancy en PatrickGeen opmerkingen:

Een reactie posten