woensdag 10 oktober 2012

SHIN-aperitiefconcert 7 oktober 2012

Na 1,5 jaar wikken en wegen, plannen en uitdokteren was het eindelijk zover: het eerste SHIN-aperitiefconcert. In de nieuwe toren van Soudal in Turnhout mochten we een kleine honderd geïnteresseerden ontvangen voor een zeer leuke, culturele, muzikale en lekkere middag.

Tegen 10u15 zaten Caroline Smits en ikzelf klaar aan de inkom. Een mooie Japanse tuin met  een vijver en veel groen nodigde de mensen uit om binnen te treden. Daarna mochten ze naar de 4de verdieping waar ze nog wat met elkaar konden babbelen alvorens ze de concertzaal mochten betreden.

Rond 10u45 namen Nel Swerts en Fleur Claesen plaats achter de piano. Met enkele stukken van Chopin, Dvorjak, de Danse Macabre en nog wat zangstukken van Nel konden we het publiek een uur lang entertainen. Techniek, geluid, licht, atmosfeer: alles was perfect in orde. En de zaal zat ook bijna vol, joepie!

En dat het goed was! Nel met haar soepele stem, Fleur met haar vlugge vingers en de twee samen als quatre mains... . De genodigden waren blij verrast door het hoge niveau van de muziek en vonden het gebeuren  zeker voor herhaling vatbaar.

Natuurlijk was ons doel vooral om centjes bij elkaar te sprokkelen. Met een eerste introtekst en filmpje kregen de mensen al een beeld van onze organisatie en ons werk. Na het concert was er in de receptieruimte op de vijfde verdieping nog een zeer uitgebreide infostand waar ze meer informatie konden verkrijgen en ook spullen konden kopen.

Wij zorgden er ondertussen voor dat alle kelen gesmeerd bleven en dat de kleine honger gestild werd. Cava, wijn, frisdrank, brood met tapenade, kaasblokjes, kerstomaatjes, zoute koekjes…: voor ieder wat wils. We zagen dat iedereen zich goed amuseerde; aan de statafels werden lange gesprekken gevoerd. Wij deden onze ronde om tegen iedereen wat te vertellen over onze honden, over wat het betekent om opvanggezin te zijn, over de moeilijkheden in Spanje, over Fabienne, over alles wat ze wilden weten… .

Het eindresultaat: een mooie som geld, drie nieuwe leden, een aantal mensen die echt wel geïnteresseerd waren om vrijwilliger te worden en de adoptie van Harriette de dag erna.

Een succes op alle vlakken!

Dank aan iedereen die erbij was en aan Caroline voor de foto's!

Ilse


chloverh's Aperitiefconcert album on Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten