woensdag 19 september 2012

Helpen in de refugio in Spanje


Het adres van de Refugio:
El refugio ACE la Cala de Mijas
FINCA BONANZA
Desiminado de la Rosa 59
56 649 LA CALA DE MIJAS


Wie met eigen ogen wil gaan kijken naar het reilen en zeilen in de Refugio van Fabienne Paques, kan dit uiteraard doen. De Refugio is elke dag open.

Uw bezoekje wordt zelfs erg op prijs gesteld en werkt enkel maar motiverend om te doen wat we kunnen doen vanuit het hoge noorden om het rescuewerk ter plaatse te ondersteunen.

Indien u op bezoek komt, vragen wij om dit steeds in overleg met Marielle (marielle.ace.charity@gmail.com of 0034 652 828 567) te doen. Dit is belangrijk voor een goede organisatie en om te veel bezoekers op hetzelfde moment te vermijden. Op de dag van uw bezoek meldt u zich eerst aan bij Marielle tussen 10.00 en 17.00 uur (maandag tot en met vrijdag), zij zal dan aangeven of u met de honden kunt gaan wandelen of niet (afhankelijk van het aantal stagiaires). Als wandelen op dat moment niet lukt, kunt u altijd even spelen met de honden die er rondlopen.

Om de dagelijkse werking van de Refugio niet in de war te sturen, verzoeken wij iedereen om zich aan de regels te houden. Hou er rekening mee dat de quarantaineafdeling onder geen enkele voorwaarde betreden mag worden.

Vluchten
Wanneer u naar de Refugio gaat, zoekt u een passende vlucht. Heel belangrijk is om voordat u deze boekt, te bellen of te e-mailen naar Ann Vergeylen (0475/866.642). Zij checkt, voor u boekt, of er op de geplande terugvlucht wel honden mee kunnen vliegen.

Het aantal vliegkoffers per vlucht is immers beperkt en er zijn ook individuele personen of andere rescueorganisaties die koffers willen boeken. Het zou jammer zijn mocht u geen honden kunnen meenemen naar hun gouden mandje terwijl de honden bijvoorbeeld reeds geadopteerd zijn of in opvang in Belgie of Nederland kunnen komen. De Refugio-honden hebben dan ook een aantal vluchten per maand nodig om “thuis” te geraken.

Zodra Ann bevestigt dat ze vliegkoffers op uw terugvlucht heeft kunnen boeken, kunt u zelf de boeking maken. Wij zijn u alvast heel erg dankbaar!

Voor de vluchten maken wij gebruik van de volgende vliegmaatschappijen:
  • Brussels Airlines: hier gaat onze voorkeur naar uit omdat hier meer vliegkoffers toegelaten zijn en ze vaak speciale aanbiedingen hebben
  • Jetair
Vervoer
Mensen die naar Spanje gaan om in de Refugio te helpen, worden verzocht om zelf voor vervoer te zorgen, zowel van en naar de luchthaven als van en naar de Refugio. Vanwege tijdsgebrek kunnen Fabienne en de andere vrijwilligers u daarbij niet helpen.

Ter plaatse een auto huren, vergemakkelijkt uw verblijf dan ook enorm.
Daarvoor is www.autoverhuur.nl een heel handige website. Een auto huren kan er op maat, in het Nederlands, af te halen en terug te brengen op de luchthaven van Malaga.

Verblijfsmogelijkheden
Een verblijfsplaats vinden, kan op verschillende manieren: in een hostal in Mijas Costa (kamer en ontbijt), in een hotel, in een studio of in een appartement.

Wij raden het onderstaande adres aan:

Deze bed & breakfast is heel mooi en verzorgd en beschikt over comfortabele kamers voor een goede prijs (afhankelijk van het seizoen). U betaalt ongeveer tussen de 45 en 55 euro per nacht met ontbijt. 
Het wordt uitgebaat door een vriendelijk en tof koppel (man is een Belg en spreekt Nederlands), zij kennen Fabienne een beetje en geven vrijwilligers die komen helpen in de Refugio dan ook korting.

Het ligt op ongeveer 5 à 10 minuten rijden met de auto van de Refugio.
Boeken kan via mail of telefoon.

Een ander interessant adres is dit:
LAS BUGANVILLAS
Tel 34 952 493 250
Fax 34 952 494 071
Carretera de Cadiz km 202
29649 Mijas Costa (Malaga) España.

Omdat het secretariaat van dit verhuurkantoor van appartementen, studio’s en huisjes, in het gebouw van het Belgisch consulaat gelegen is, heeft Fabienne ook een kortingsovereenkomst voor het huren van deze studio's en appartementen. Vergeet bij uw boeking ACE/Shin dus zeker niet te vermelden! Een auto is hier wel belangrijk, want het ligt op ongeveer 40 minuten van de Refugio.

Ook kunt u via Google zoeken naar Las Bunganvillas in La cala de Mijas. Deze
mevrouw verhuurt studio´s voor 30 euro per nacht. Ze heeft ook bungalows voor 400 euro per week voor 4 personen.

Boeken via Booking.com is ook een mogelijkheid. Een aanrader is het Hotel Los Amigos Beach Clubniet te duur en niet te ver van de Refugio. Je hebt er studio's voor 1 of 2 personen en appartementen voor meerdere personen. Alles is er zeer net met een volledig uitgeruste keuken. Prijzen verschillen naargelang het seizoen. In november, december en februari betaal je 35 euro per nacht.

Voor mensen die een beetje vakantie willen combineren met vrijwilligerswerk, zijn de appartementen van El Porton erg aan te bevelen. In 2010 kostte dit 250 euro voor 5 dagen.  Als je dit kan delen met andere vrijwilligers, valt de prijs goed mee. Deze appartementen zijn gelegen in Calahonda, met de wagen een vijftal minuten van de Refugio. U kunt ze ook boeken via Booking.com.

Het VIK Gran Hotel Costa del Sol, vlak aan de zee in het kuststadje zelf en ongeveer 7 minuten rijden van of naar de Refugio, is nog een ander voorstel. Het ligt aan de andere kant van de drukke baan, maar zoals u misschien wel weet, zijn er genoeg voetgangersbruggen, dus op zich is dit geen probleem. U kunt er ook een fiets huren, dan doet u ongeveer een kwartier over de afstand hotel - RefugioHet is wel een zeer groot hotel. Bij een boeking  zijn de er de volgende mogelijkheden: alleen ontbijt, halfpension of volpension. Er is ook een zwembad en avondanimatie. Wat betreft de prijs, kijkt u best wel uit welke periode u gaat. In het laagseizoen betaalt u ongeveer de helft minder dan in het hoogseizoen. In de maand januari hebben wij voor twee personen in halfpension 250 euro betaald voor zeven dagen. Het hotel beschikt enkel over een betalende parking, dus uw wagen moet u telkens in La Cala parkeren. 


Hotel Calamijas ligt zowat het dichtst bij de Refugio. Het bevindt zich beneden aan het rond punt, daar waar zaterdag de markt is. Het is een viersterrenhotel met gratis parking, mooie kamers en een minibar in de kamer met gratis frisdrank. De prijs ligt rond 90 euro per tweepersoonskamer inclusief ontbijt, maar is afhankelijk van het seizoen en eventuele promoties. U kunt dit hotel boeken via www.booking/com en bij plaats "La Cala de Mijas" ingeven. 

Niet echt wat u zoekt? Op booking.com kunt u zelf iets zoeken door bij plaats Cala de Mijas en de juiste datum in te geven. U krijgt dan een lijstje met alle beschikbare appartementen, studio's, hotels... .
Neem ook zeker uw
 fototoestel mee om foto’s te maken van de honden.
Eerst maakt u best een foto van het fotootje op de kooi met de naam van de hond en daarna pas van de hond zelf, zo weet u steeds over welke hond het gaat. Geef ook wat uitleg over het karakter van de hond. Deze foto’s met uitleg kunt u na thuiskomst doorsturen naar patrickvangucht@hotmail.com en dan kunnen wij ze gebruiken voor onze websites, gegevensbank... . 
Twijfelt u nog omdat u geen gezelschap hebt om mee naar Spanje te gaan? Stuur dan een mailtje naar 
vrijwilligers@ace-charity.org, en geef uw gewenste data aan. Er zal dan een e-mail rondgestuurd worden naar al onze vrijwilligers met de vraag wie er nog naar Spanje wil gaan rond die tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten