woensdag 4 juli 2012

Candela

Update 05/07: Candela is gelukkig terecht! Ze werd vanmorgen gevonden in de tuin van de overburen. Ze is net zo blij als wij en doet verder alsof er niets aan de hand is.
Tip voor alle hondenbaasjes: gebruik geen flexirollijn, of maak er een lus in zodat hij rond je pols kan. Gisteren tijdens het zoeken hoorden we van veel mensen dat de flexirollijn hen ook al eens uit handen geglipt is. Zeker bij nog ietwat bange of onzekere honden zorgt dit voor paniek, waarna ze met de lijn achter zich aan wegrennen.Helaas is Candela er vanmorgen vroeg vandoor gegaan. Ze heeft zich losgerukt en heeft het vervolgens op een lopen gezet. We hebben overal gezocht, vanaf vanmorgen 6 uur tot nu toe, maar we hebben haar niet meer gevonden. Ondertussen hebben we alle instanties geïnformeerd en haar als vermist gemeld bij Amivedi. We vinden het heel erg want het ging vooralsnog erg goed en we zijn al erg aan haar gehecht. Karin hebben we nog even niet geïnformeerd in de hoop dat we haar nog terugvinden. Maar als je hier in de omgeving gaat zoeken en je realiseert je waar ze allemaal zou kunnen zitten, dan zakt de moed je wel in de schoenen. We weten ook niet wat ze doet, of ze blijft rennen (en misschien al ver weg is), of dat ze zich gaat verstoppen of misschien iets anders. We kennen haar gedrag ook nog onvoldoende. Ze zoekt vreemde mensen zeker niet op, ze is immers een beetje schuw, en ze liep aan de riem ook vaak liefst gewoon maar door, op het gesnuffel op de haar bekende route na. Ook is ze niet gewend aan het verkeer. Kortom, we weten het even niet meer.

We zijn eventueel bereikbaar op (0031) (0)614656163 (Vincent) of (0031) (0)654608968 (Sylvia). (Noot: Dit zijn Nederlandse telefoonnummers. Belt u vanuit België, moet u dus vooraf de Nederlandse landcode 0031 ingeven en de nul voor de zes weglaten. Belt u vanuit Nederland, is de 0031 overbodig en begint het telefoonnummer gewoon met 06).

Candela is een teefje van 45 cm. hoog en weegt 12 kg.
Ze is sinds 24 juni bij de adoptanten.

Nagekomen bericht
Candela heeft zich vanmorgen losgerukt, inclusief flexi rollijn, en is in paniek weggelopen.
Ze heeft een rode halsband om en de flexi rollijn achter zich aan.
Ze is weggelopen in Schinnen, achter de Kerk, in de richting van Schinnen centrum.
Candela is een kruising met een terriërachtig voorkomen. Ze is slank, ruwharig, beige van kleur, heeft een schofthoogte van 40 à 45 cm en heeft opvallend lange wimpers.
Ze is wat schuchter maar wel heel vriendelijk. Ze was pas kort bij ons en heeft nog geen echte binding met haar nieuwe omgeving. Ze is ook weggelopen in een richting waar ze de weg niet kent.  Wij missen haar heel erg.


Mocht iemand haar zien of gezien hebben of anderszins informatie over haar hebben, dan zijn wij bereikbaar op (0031) (0)614656163 of (0031) (0)654608968.Hieronder de recentste foto'sGeen opmerkingen:

Een reactie posten