zondag 1 april 2012

Klik op de 'RODE' link !!!

Momo 


Momo is een prachtige pup van 5 maanden, donzig zwart haar. Hij lijkt sprekend op een kleine kruising van een groenendaeler met een border collie.
Momo werd gedumpt aan de poort samen met zijn broertjes en zusjes, maar Momo bleef nu nog over in het asiel...
Voor Momo zoeken we een nieuwe thuis waar men met geduld, liefde en lekkere koekjes kunnen aantonen dat mensen niet altijd kwaadaardig zijn.
Tijdens de eerste dag in ons opvanggezin bleef Momo in een hoekje van de keuken, bang voor alles wat gebeurde en zeker bang voor ons.
Na 2 dagen konden we al zien dat Momo vrij in het huis rond loopt, zelfs in onze aanwezigheid.
Hij probeert nu zelfs toenadering te zoeken, en met wat lekkers is hij direct verkocht om dichterbij te komen.
Momo bloeit open als hij soortgenootjes rondom hem heeft en ziet hoe leuk de andere hondjes mensen wel vinden, dan komt hij voorzichtig ook even neuzen.
Als Momo gestreeld wordt of opgenomen wordt weet hij geen raad, dan staat hij stokstijf, niet wetende wat er van hem verwacht wordt, net alsof hij slaag zou krijgen...
Het hartverscheurend te zien, hoe bang hij wel is en wat hij allemaal moet meegemaakt hebben in die korte periode voor het asiel...
In de zetel 's avonds ligt hij bij ons op een zachte kussen in ons armen, iets wat heel onwennig is voor hem, maar door hem op te nemen en die leuke en aangename dingen te laten aanvoelen, zie je aan hem dat het openbloeien er wel in zit! Hij voelt zich al rustiger in onze armen, nu hij ons gewoon begint te worden.
Het is belangrijk om dit jong hondje, zo vlug mogelijk op eigen terrein te laten ontwikkelen, op een zachtaardige manier...
Momo kan een zeer aanhankelijk hondje worden bij de juiste persoon die hem mee helpt sociaal groeien in deze grote wereld.
Wie heeft een zwak voor een emotioneel gekwetst hondje, die met een zachte hand, veel liefde en geduld zal openbloeien...
Ik hoop echt dat jij dit bent!Geen opmerkingen:

Een reactie posten