donderdag 22 september 2011

Onze eerste Shin-ontmoetingsdag ..............


Onze eerste Shin-ontmoetingsdag op 11 september 2011 was super!

Zouden we niet eens een “terugkomdag” voor de honden en hun baasjes organiseren, vroegen we ons af. Als cadeautje voor het hard werkend ACE-SHIN-team in Spanje. Zij zien de hondjes verdwijnen in de grote zilveren vogel naar een plek waar lieve hondenvrienden hen staan op te wachten om hen te koesteren… maar ze zien hen nooit meer terug… Bovendien moeten ze ons maar op ons woord geloven dat het goed gaat met de hondjes…

Hoe houden ze dit moeilijke werk vol zonder mee te genieten van de vruchten van hun werk? Zonder het zien en het voelen van hun ooit zo vele  “zorgenkindjes”…

11 september 2011 werd D-day. Een locatie werd ons aangeboden door Geert en Katia van de prachtig gelegen paardenhouderij Den Eenhoorn in Zoersel. Met vereende krachten organiseerden we het geheel met de bedoeling om een Shin- marktje te creëren, met kraampjes met voor elk wat wils en voor de eerste keer een diervriendelijk vegetarisch buffet, grotendeels gesponsord door de vzw ASTHA, met voorzitter Mr Shah.

Er is gewerkt tegen de tijd en met heel veel mensen samen om dit evenement op pootjes te krijgen… en wat waren we enorm blij verrast met de steeds aangroeiende inschrijvingen van enthousiaste deelnemers, adoptanten en sympathisanten! Op 11 september hebben we niet minder dan 550 mensen en 330 honden mogen begroeten… We kunnen het nog steeds niet geloven…

Fantastisch was het om jullie allemaal terug te zien! Hondjes die we kennen van op de site, van op de luchthaven, van op toegezonden foto’s, van op de rubriek “Geluksvogels” op de site, van bij adopterende vrienden en buren, van op het blog, konden we nu knuffelen en vooral mee genieten van hun glanzende vachtjes, hun stralende oogjes, hun vertrouwen in de mens en in elkaar… OOH, wat deed dat goed!

De Spaanse delegatie keek haar ogen uit… Zo veel nieuw geluk was soms overweldigend… Tranen in overvloed en handen te kort om de hondjes te aaien en te begroeten. Voor Spaanse opvangmama Amalia en Juani, en voor de 2 Spaanse “draagkrachten” van de Protectora, Paqui en Lorena van Algeciras kon het geluk niet op. Overal waar ze keken zag je ze denken “maar dat kan toch niet Kira zijn, of oooh, kijk daar, dat is onze Jamal…” Zij beleefden deze dag als een batterij- opladend moment. En reken maar dat ze dit kunnen gebruiken, 1 keer per jaar…

Het was en blijft een geschenk uit de hemel dat zo vele adoptanten met zo vele schatten van honden hen en ons dit geluk hebben gegund! De essentie lag voor het grijpen : het geven van steun en vriendschap voor de “weggooihondjes”. De Spaanse werking met Fabienne, Dirk, Maries, Ton én de 4 aanwezige Spaanse dames hebben kunnen zien en voelen dat “wij”  hun initiële zorg voor de honden in de Refugio, in België van hen overnemen. Fabienne keek en zag dat het goed was. Haar droom om voor elk van haar zorgenhondjes een gouden mandje te vinden blijft elke dag met kleine maar degelijke stapjes uitkomen. Ze herkende, knuffelde en genoot. Dat ze nog heel lang moge doorgaan met haar schitterend werk.

Op een dag als de Shin dag kregen we allemaal even het rijkelijk gevoel van een grote mensen- en hondenfamilie. Wie aanwezig was moet het gevoeld hebben, de zorg en de liefde voor deze heerlijke viervoeters… Die op hun beurt ons bij elkaar brachten, warme mensen die bewust kiezen voor honden in nood.

Heel veel mensen hebben van deze dag een “goed-gevoel-dag” helpen maken.

Alle mensen die de vele kraampjes verzorgden en dit allemaal deden ten voordele van Ace-Shin. De harde werkers achter en voor de bar, de geweldig steunende Mr Shah en de vzw ASTHA, die ook op deze dag de boodschap van steun aan mens en dier in nood uitdroeg. De mensen die de Shin zakagenda’s nog hebben klaargestoomd, de tombola-dolle mina’s, de wafeltjes- en advokaatmakers, de rijstpapjes-met-gouden-lepeltjes-engel Dinah en haar collega, de bandana-stikkers en strijkers, de sponsor-zoekers en vinders, de denkers en de planners en de doeners, we hadden alle hulp nodig en we zijn dankbaar voor alles wat ieder heeft kunnen bijdragen… Het was FEEST!

Feest was het ook voor de Hasseltse Roadrunners, een flyball club. Twee keer deden ze een ongelofelijke demonstratie van wat sporten met je hond kan betekenen. Gelukkige honden liepen, sprongen, zweefden door de lucht en genoten samen met hun baasjes van het door hen uitgestippeld parcours. Het bewees eenvoudig weg hoe close hond en baasje kunnen zijn in het enthousiast samen beleven van hun sport.

Een heel andere sport, rustiger en gevoeliger, was de doggydance demo van Shinnertjes Angel en Niña, samen met hun baasje. Op een rustig muziekje bewogen baasje en hondjes elegant naast en rondom elkaar, perfect op elkaar afgestemd, in zachte harmonie. Veel training, veel vertrouwen en veel geduld liggen aan de basis van deze eerder intieme sport. Een prachtige samensmelting waar we met bewondering naar keken.

Hondenfotograaf Kurt Pas was het kersje op de taart. In een geïmproviseerd fotostudiootje heeft hij zonder ophouden van 12h tot 18h ontzettend mooie foto’s gemaakt van alle honden en mensen en mensenhonden en hondenmensen. Het resultaat kan je via het blog zien op zijn website, en iedereen kan dus ook foto’s bestellen die je dan opgestuurd worden per post.Wij zijn alvast ontroerd door de prachtige foto’s en vermoeden van u hetzelfde.

Ook discrete fotograaf Marta  maakte een mooi, sereen fotoverslag van de Shin-dag. En we kregen van verschillende lieve fotografen onder de adoptanten al even mooie fotoreeksen binnen, alles terug te vinden op het blog.

Moet het nog gezegd dat we dolblij zijn dat Den Eenhoorn ons deze dag met zijn allen gunde? Kinderen werden ook verrast met spelletjeskaarten goed voor knap uitgewerkte activiteiten. Het was aanschuiven voor een pittig hondengezichtje, bij de grimedame. Ponyrijden onder begeleiding, een Shin-suikerspin en dan de pakjesvijver waarin cadeautjes konden worden opgevist, telkens voor de hondjes. Ook de jeugd betrekken bij rescue is onze verantwoordelijkheid en onze passie.

Precies omdat de toekomst van rescue zo belangrijk is, omdat we de honden die nu en morgen en volgende maand in een dodingstation terecht komen ook zo veel mogelijk zouden moeten kunnen redden, is de stem van ieder van jullie aanwezig op de Shin dag zo ontzettend belangrijk.

Laat ons er over spreken met andere mensen, vraag ons om folders die je kan geven aan geïnteresseerden, aarzel niet om vrijwilliger te worden… Het is het verhaal van elk druppeltje, elk schakeltje, elk steentje…

De nieuwe Shin-zakagenda 2012 kopen of helpen verkopen is ook een prachtig gebaar en de Shin-praline een super lekkerrr geschenkje waarmee je alweer het Refugio werk ondersteunt. Een beter excuus om te snoepen heb je zeker nog nooit gehoord…

Aan iedereen aanwezig op de Shin dag, als bezoeker of als werkende vrijwilliger, aan iedereen aanwezig dus een hééél warme dank je wel voor jullie interesse, jullie vriendschap, jullie liefde voor jullie en alle honden, en héél graag tot volgend jaar voor een tweede spetterende Shin-ontmoetingsdag.

We’ll meet again!

Het Shin team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten