maandag 29 november 2010

Kerstkransen maken ten voordele van ACE/SHIN

Kerstkransen maken ten voordele van Shin, bij Patty, Insatho, Sint-Katelijne-Waver. (27/11/2010)
Nog voor de Sint uit Spanje komt hebben vrijwilligers, of moeten we zeggen, vrijwilligsters, mooie kerstkransen gemaakt die we kunnen verkopen ten voordele van Shin.

Ten huize van Patty Swinnen, professionele bloemsier”kunstenares” voor haar “Insatho”, gelegen aan de Berlaarbaan 192b, te Sint Katelijne Waver, kwamen we zaterdagnamiddag samen met enthousiaste “leken” bloemschiksters.

Omdat op kerstmarkten staan zonder kerstkransen zo ongeveer overeenkomt met een kerstboom zonder ballen of lichtjes, vonden we dat we deze laatste krachtinspanning wel konden doen. En het is al weer een heerlijke namiddag geworden…

Maar hoe maak je nu van een stro-basis-krans een elegante kerstkrans?

Gelukkig leerde sympathieke Patty met haar engelengeduld en heerlijke humor ons de basis van de basis aan. Met hoogwaardig mos (blijft jaren er goed uit zien indien bewaard tussen krantpapier!) bekleedden we ruim 28 kransen. Toen het mos op was werden we inventief met jute lint. En na de lekkere thee/koffiepauze mochten alle creatieve remmen los… Al gauw ontdekten we dat ieder zo haar manier van decoreren had, eerst wat schoorvoetend, twijfelend aan eigen kunnen…

Maar al gauw geraakten we opgewarmd en waren we niet meer te houden… Uren hebben we weggewerkt, gewapend met lijmpistool en lijmpatronen, linten, kerstballetjes, denneappeltjes, parels, besjes, (zelf) gedroogde sinaasappelschijfjes, en als toetje: glitter en glamour goudspray en sneeuw… Jiehaaaaa! Met kerst mag dit allemaal!

We leerden kaarsen veilig en degelijk op een krans bevestigen, leuke strikken maken, en werden voorzichtig bijgestuurd als we het te bont dreigden te maken met kleur of vorm. Heerlijk was het om van ons zelf en bij mekaar te ontdekken wat we eigenlijk toch wel in onze mars bleken te hebben.

Om 14h begonnen en om 19h zijn we gestopt, met spijt want we hadden nog uren kunnen doorgaan, zo gezellig was het.

Eén ding weten we zeker, volgend jaar, als Patty het goed vindt, zijn we weer van de partij! Nu hopen we natuurlijk dat de kransen in de smaak zullen vallen bij jullie en bij de bezoekers van de kerstmarkten. Ze werden alvast met liefde gemaakt met de Spaanse hondjes in gedachte. Hoe meer kransen we kunnen verkopen, hoe meer we het rescue werk ter plaatse zullen kunnen ondersteunen.

Zo vele talenten onder zo vele genereuze mensen, en dit alles benut voor een gedeeld doel. Je wordt er helemaal warm van.

We houden u graag op de hoogte van wat dit werk zal opgebracht hebben.

En aan Femke, Kaat, Maïté, Tine, Mick, Veerle, Annemie, Noémi, en Patty een dikke dank u kus en knuffel, jullie zijn kerstkunstenaressen!

Karen, voor Shin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten