maandag 30 augustus 2010

Barbecue 2010

EEN SUPER GROOT SUCCES

Hallo lieve SHIN-sympathisanten,


Wat deed het weer goed om jullie allemaal terug te mogen zien op 28/8 tijdens de zomer barbecue, georganiseerd door Liliane en Pol op het terrein van hun hondenschool PAVLOV te Haasrode!
De opkomst was massaal, en iedereen had zijn en haar honden meegebracht. Heerlijk toch hoe onze viervoeters weer door elkaar liepen, in vrijheid en in veiligheid.
Het weer kondigde zich eerst "lekker" nat aan... maar zodra de eerste mensen toekwamen sloten de hemelsluizen zich genereus en hielden we het bijna volledig droog...

Liliane en Pol hadden, zoals elke keer, het hele gebeuren knap georganiseerd.

We werden onthaald en kregen een mapje met bonnetjes voor de bbq, uitleg over de vrije wandeling en iedereen die er zin in had kon tijdens 2h een initiatielesje volgen in "gehoorzaamheid" en "agility". De lesjes werden gegeven door vrijwillige lesgevers van PAVLOV, mensen wat zijn we jullie alweer héél dankbaar!
Zelfs de aanwezige kids met hun honden namen er enthousiast deel aan en onze kids... kwamen eens zo gehoorzaam terug! Jiehaa!
Ondertussen kon ieder eens rondsnuffelen in wat bijna een dorpje leek: de 2de handsboekenstand, de "tombolakamer" en de Shin-Shop.
Mick en Helena hebben leuke boeken ingezameld en ten voordele van Shin verkocht. Super initiatief toch? Dank aan alle schenkers ook natuurlijk!
Imelda en Danny kwamen toe met een kar vol tombolaprijzen, genoeg om 2 huishoudens mee samen te stellen... Fantastisch werk, Imelda! Hier heb je je handen vol mee gehad, samen met Sheeba, waarvoor wij alleen maar dankbaar kunnen zijn!
De lotjes werden vlot verkocht en ieder was blij met zijn of haar schitterende prijs! Onze kids kregen er maar niet genoeg van en bleven maar lotjes halen...
Ook de "extra's" van Viyo en vooral de waardebonnen van DUCK natuurvoeding en ProBiotic LIVE vielen heel goed in de smaak. Onze bijzondere dank aan DUCK en Viyo.
In de Shin-Shop hebben we voor de eerste keer de Shin-praline en de Shin-zakagenda kunnen aanbieden.

Het was een leuke verrassing, en de verrassing kreeg nog een extra dimensie toen plots Ann en Marc opdaagden met in hun kielzog Fabienne en haar man Dirk! Niemand wist hier van, wat hadden ze dit goed kunnen verzwijgen! Super verrassing dus!

Een hartverwarmend weerzien werd het, niet alleen voor ons, maar ook voor heel veel adoptanten was het natuurlijk tof om hen hun hondje te kunnen laten zien. Voor Dirk en Fabienne was het een blij en dankbaar weerzien met vele van hun "schatjes"!

Spijtig genoeg konden Ria en Robert niet aanwezig zijn wegens familiale problemen, maar ik weet dat ze er in hun gedachten toch bij waren!

Ongelofelijk hoe vele honden veranderd waren sinds hun vertrek uit de Refugio. De pups die ze vaak met de fles er hebben moeten door halen, liepen nu te blinken van gezondheid en levenslust. Je zou voor minder een traan wegpinken als je hen in veel mindere en zelfs erg nipte omstandigheden hebt gered van de dood...
Het eten was alweer super lekker en erg verzorgd! De gekke "knor knor en beuh"- bonnetjes gaven ons recht op lekkere worsten, kippenbouten en brochetten, lekker gebakken door de beenhouwer en zijn medewerkers, waarvoor onze zeer welgemeende dank!
De groentjes en patatjes en pasta waren zorgvuldig klaargemaakt door Liliane en haar hard werkend team. Iedereen heeft ervan genoten en was dol enthousiast! Klasse, mensen, klasse!
Ook de mensen in de bar willen we effe in de bloemetje zetten want te vaak worden zij vergeten. Great job, guys! Dank jullie wel!
De namiddag was een rustige verpozing voor vele vrijwilligers ook. Het zien van zo veel gelukkige mensengezichten en staartwiegende honden helpt ons echt onze batterijtjes opladen... Want rescue werk is en blijft emotioneel erg zwaar.
Dirk heeft dan ook als rasechte Shin-Spielberg vele opnames gemaakt van al hun zorgenkindjes die nu het grote geluk hebben gevonden. De medewerkers in Spanje zullen er zo mee van kunnen genieten!
Of hoe samenwerken liefde kan voortbrengen, de onvoorwaardelijke liefde die we allemaal krijgen van onze hondenhartjes.

Wat ons ook heeft beroerd is dat de allereerste Spaanse rescuehond van Fabienne, aanwezig was. Een heerlijke boxermeid met de naam Diva, die al 12 jaar liefde en leed deelt met de zus van Fabienne en haar gezin. Rillingen krijg je ervan...

Dank aan iedereen die gekomen is, dank aan iedereen die heeft meegewerkt om van deze dag zo'n toffe ervaring te maken, het was weer een hele onderneming maar het werd een mooi succes.
Wij zijn er weer klaar voor, gesteund door ieder van jullie, én door Fabienne en Dirk, om samen verder te werken en lieve honden de thuis te vinden die ze echt wel verdienen!

Hartelijk dank en héél héél graag tot op het volgende evenement, blijf aub Shin volgen via de activiteiten kalender!

Tot gauw dan he?

Groetjes,

het SHIN-TEAM.
Hallo iedereen,


Hier een klein verslag, jammer genoeg zonder foto’s want in onze haast werd het fototoestel thuis op de livingtafel vergeten, in verband met onze bevindingen tijdens de BBQ op hondenschool PAVLOV.

Doordat Stefan moest werken konden we, spijtig voor ons, niet aanwezig zijn voor de wandeling of voor de lessen en zijn maar rond 16h15’ op de hondenschool toegekomen.

Groot was de verrassing om Fabienne te zien staan aan de ingangspoort.

Zij verwelkomde ons met haar alombekende hartelijke glimlach en had, hoe kon het ook anders, direkt onze magneethond Angel (voorheen Sandie) aan haar lijf plakken.

Heel ontroerend voor ons was het compliment die wij kregen van “Sandie ken ik nog maar sorry, de andere twee herken ik niet meer want die zijn zo veranderd en staan er zo goed bij”.
Dit is natuurlijk iets wat elke adoptant wenst van zijn hond maar het is wel leuk te horen dat het ook zichtbaar is bij anderen hoe de honden op één jaar tijd zo veranderen, zowel in mentaliteit als in fysiek.
Ondanks ons late aankomen hebben we dan toch nog te kans gehad om een “verkorte” wandeling te maken in het gezelschap van Ann en haar honden.
Het weer bleek ondanks alles toch nog mee te vallen en we zijn droog teruggeraakt van onze wandeling.
Heel leuk was natuurlijk ook iedereen terug te zien die je ondertussen hebt leren kennen, zowel op gebied van vrijwilligers als op gebied van andere adoptanten.
De fostermama op afstand van Angel, Cathy en haar echtgenoot waren ook aanwezig met hun hond Ella en waren heel blij om eindelijk eens hun “Sandie” in levende lijve te kunnen ontmoeten.
Er zijn reeds plannen gemaakt voor toekomstige samenkomsten opdat Cathy haar fosterhondje kan blijven opvolgen.
De BBQ was weer supergoed verzorgd met lekker eten en meer dan genoeg.
Imelda was heel overtuigend voor de verkoop van haar tombola’s, zeker als ze je kan verleiden met een bon gratis duckvoer er extra bovenop. (hiervoor hartelijk dank vanwege de hondjes want zij lusten dat supergraag)
Karen, Helen en Mick waren de ganse dag in de weer met hun winkeltjes en zorgden weer voor extra inkomen voor onze Shinnertjes en voor al de te realiseren projecten in spanje.
We misten wel sommige bekende gezichten zoals Ria en Robert die er spijtig genoeg niet konden bijzijn maar die we hopelijk op een volgend treffen zullen terugzien.
Als conclusie kan ik maar één ding zeggen, al degenen die niet aanwezig waren hadden ongelijk en moeten zeker volgend jaar tijd vrijmaken om naar die superBBQ te kunnen komen.

Groetjes van

Corinne, Stefan, de russells from Brussels en de spaanse diva’s (Pluche, Niña en Angel)

1 opmerking:

  1. was fijn erbij te zijn met onze vier woefjes , voor ons de eerste keer dat we de shin-mensen life zagen ,prachtige mensen , plots stond ik oog in oog met fabienne en dirk , amaai de traantjes welden op , in Mei was ik een paar dagen gaan helpen in de refugio en had jakske meegebracht , Dirk is er nog verliefd op ! zeker komen we volgend jaar terug , proficiat aan de medewerkers , was perfect ! Marijke

    BeantwoordenVerwijderen